Šport > Moto športi
127 ogledov

Prestal je šest operacij v 17 dneh

max biaggi
Nekdanji vrhunski motociklist Max Biaggi je 17 dni po hudem padcu zapustil bolnišnico. Štirikratni svetovni prvak razreda do 250 ccm je prestal šest operacij.

Nekdanji italijanski motociklist Max Biaggi se počuti dobro po grdem padcu na dirkališču Sagittario v Latini južno od Rima. Biaggija so po 17 dneh, ki jih je preživel v bolnišnici, ter šestih operacijah izpustili iz bolnišnice. Poslej bo rehabilitacijo in celjenje po kirurških posegih nadaljeval v zasebni kliniki.

"Srečen sem, odhajam domov," je v torek dejal Biaggi, ki je med bivanjem v bolnišnici dopolnil 46 let, poroča spletni portal italijanskega športnega časnika Gazzetta dello Sport.

Veteran motociklizma je moral kar šestkrat pod nož, potem ko je v grdem padcu med preizkušanjem motorjev 9. junija letos dobil hude poškodbe prsnega koša z več zlomljenimi rebri. V rimsko bolnišnico San Camillo so ga prepeljali s helikopterjem. Do nesreče je prišlo, ko je Biaggi treniral z dvema mladima motociklistoma iz svoje ekipe.

Do Biaggijeve nesreče je prišlo le dobrih 14 dni po tragični smrti nekdanjega motociklističnega svetovnega prvaka razreda motoGP Američana Nickyja Haydna, ki je podlegel poškodbam, potem ko ga je med treningom s kolesom blizu obale Riminija zbil avtomobil.

max biaggi | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.