Šport > Moto športi
2028 ogledov

Prestop desetletja v F1 že daje senzacionalne rezultate

Hamilton Profimedia
Vrednost Ferrarijevih delnic je po napovedanem prestopu Lewisa Hamiltona skokovito narasla.

Prestop britanskega dirkača Lewisa Hamiltona iz Mercedesa k Ferrariju v prihajajoči sezoni svetovnega prvenstva formule 1 se odraža tudi na finančnih trgih. Prestop je Ferrarijeve delnice dvignil na rekordno visoko raven na newyorški borzi.

Delnice italijanskega proizvajalca luksuznih avtomobilov Ferrari so se v četrtek zvečer do konca trgovanja na newyorškem Wall Streetu podražile na rekordnih 389,45 dolarja, kar je več kot 12-odstotno povečanje v primerjavi s sredo.

Pozitivni obeti Ferrarija v F1 so prispevali tudi k močnemu povečanju njegove vrednosti na borzi, piše nemška tiskovna agencija dpa. Vrednost družbe se je čez noč povečala za sedem milijard dolarjev.

Sedemkratni svetovni prvak Hamilton po koncu letošnje sezone zapušča tovarniško ekipo Mercedesa in bo od leta 2025 dolgoročno vozil za Ferrari, so pri moštvu potrdili v četrtek. Sovoznik 39-letnega Britanca bo Monačan Charles Leclerc.

Lewis Hamilton Šokanten prestop Šport Senzacija! Hamilton zapušča Mercedes in se seli k velikemu rivalu Hamilton Še uradno Šport Lewis Hamilton bo zapustil Mercedes

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • bogo66 07:00 04.februar 2024.

    Lewis je star,nikoli več naslova...Pa nimam nić proti njemu!