Šport > Moto športi
13 ogledov

"Pri Yamahi ni ekipnih ukazov"

Ben Spies MotoGP EPA
Pri formuli 1 so bili predvsem v času Michaela Schumacherja pri Ferrariju izjemno popularni moštveni ukazi iz boksov, česar pa praktično nikoli ne zasledimo v kraljevem motociklističnem razredu MotoGP.

Da je res tako, je zatrdil ameriški dirkač Ben Spies (Yamaha), ki je dejal, da se pri japonskem gigantu ne bodo zatekli k moštvenim ukazom, tudi če bo njegov moštveni kolega Španec Jorge Lorenzo do konca sezone še uspel ogroziti vodilnega v skupnem seštevku Avstralca Caseyja Stonerja (Honda). Spies je morebitne kritike utišal že na dirki za VN Indianapolisa, ko je za tretje mesto prehitel ravno Lorenza. "Jaz nisem dobil nikakršnih moštvenih ukazov. To je dirkanje, tako kot mora biti. Kadar nekdo dobi prvenstvo, ker mu je nekdo drug pustil, da ga prehiti, mi to ni najbolj všeč," je dejal Spies in še dodal: "Kdorkoli je pred menoj, se ga trudim prehiteti."

Moštvenih ukazov več kot očitno ne uporabljajo niti pri Hondi. Španec Dani Pedrosa je namreč letos tako v Nemčiji kot v San Marinu prehitel Stonerja in mu odščipnil zelo pomembne točke v boju za naslov.

V razredu MotoGP je sicer radijska povezava med ekipo v boksu in dirkačem na progi prepovedana, tako da bi do podobnih ukazov med dirko zelo težko prišlo, razen če bi dirkači morebitne ukaze prejeli že pred začetkom dirke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.