Šport > Moto športi
9 ogledov

Profesor Prost za favorita označil Buttona

alain prost monako EPA
V Monaku se trenutno mudi tudi štirikratni svetovni prvak Alain Prost, ki pridno odgovarja na vprašanja novinarjev. Njegov favorit za končno zmago v letošnji sezoni je še vedno Jenson Button, vendar profesor dodaja, da po izenačenem boju in petih različnih zmagovalcih na začetku sezone, v svojo odločitev ni več tako prepričan.

Letošnja sezona formule ena je izredno napeta, saj je v prvih petih dirkah postregla s petimi različnimi zmagovalci. ''Na začetku sezone, pred prvi dirko, sem zaradi gum za favorita označil Jensona Buttona,'' je na vprašanjem o tem, kdo ima največ možnosti za naslov svetovnega prvaka povedal mali profesor. ''Danes nisem več tako prepričan, ampak ostajam pri Buttonu, ker bi lahko bil najbolj konstanten dirkač skozi celotno sezono. Všeč mi je njegov odnos v dirkalniku in izven njega,'' je dodal Prost, ki je leta 1983 v skupnem seštevku zasedel drugo mesto. To je bila namreč edina sezona v zgodovini formule ena, ki je na prvih petih preizkušnjah ponudila pet zmagovalcev. ''Všeč mi je tudi Mark Webber. Danes je v formuli ena veliko prijaznih fantov. Dobra generacija so,'' je dodal Francoz. Prostov favorit, Jenson Button, je sicer dobil prvo letošnjo dirko, vendar je v zadnjih dveh zabeležil vsega dve točki.

Med favorite pa nekdanji svetovni prvak, ki je naslove osvajal z Williamsom in Mclarnom, uvršča tudi Kimija Räikkönena in Fernanda Alonsa. ''Sezona Alonsa je lep primer konstantnosti, saj vedno pritiska, vedno je blizu. Tudi ko avto ni bil najboljši, predvsem v začetku sezone, je izkoristil vsako priložnost. Redno je osvajal točke in tako lahko osvojiš naslov, tudi če avto ni najboljši. Fernando je strokovanjak za to,'' je dejal Prost.

Räikkönen, ki se je v formulo ena vrnil po dveh sezonah dirkanja v reliju, bi po mnenju Francoza prav tako lahko krojil vrh razpredelnice. ''Še vedno je Kimi. On mi je všeč, ker ne igra nobene igre ali vloge,'' je povedal Prost, saj je Finec znan po tem, da se nerad medijsko izpostavlja. ''Lahko bi bil letošnje presenečenje'' je dodal profesor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.