Šport > Moto športi
13 ogledov

Protivladni izgredi ogrožajo VN Bahrajna

Takole so se v ponedeljek v Manami policisti spopadli s protestniki. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Uvodna dirka sezone v Bahrajnu in zadnja testiranja formule 1 pred sezono bi utegnila biti tarča protivladnih protestov. Za izvedbo VN Bahrajna (13. marec) skrbi tudi Bernieja Ecclestona.

Ta teden so se protivladni protesti iz Egipta in Jemna preselili še na Bahrajn. Podpredsednik organizacijskega odmora VN Bahrajna, Nabeel Rajab, je dejal, da bi bila dirka formule 1 lahko priložnost za protestnike. Tam bo veliko novinarjev in na ta način bi lahko vzbudili več mednarodne pozornosti. "Če bo tudi tam krvavo, bo šlo to hitreje v svet," je dejal Rajeb. Protesti so že terjali prve žrtve: na torkovem pogrebu ene od žrtev protestov so ubila enega od žalujočih.

VN Bahrajna bo med 11. in 13. marcem. Karavana formule 1 pa bo v Perzijskem zalivu že od tretjega marca, ko bodo tam potekala zadnja predsezonska testiranja. V skrbeh je tudi že Bernie Ecclestone. "Nevarnost je očitna. Če ti ljudje želijo narediti štalo, da bi jih videl ves svet, jim bo z VN najlažje. Če bodo kaj naredili na startu dirke, bo o tem takoj poročal ves svet." Je dirka torej v nevarnosti? "Nimam pojma. Govoril bom s princem. Pozorno spremljamo situacijo. Naredili bomo, kar bo najbolj prav."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.