Šport > Moto športi
15 ogledov

Prva VN Koreje pod vprašajem

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Vse večja je verjetnost, da dirkališče za VN Južne Koreje v prvenstvu formule 1 ne bo zgrajeno pravočasno. Dirka je predvidena za 24. 10., a konstruktor zdaj priznava zamudo pri gradnji.

Vse manj je možnosti, da bo dirkališče za premierno VN Južne Koreje pravočasno zgrajeno. Že februarja so se pojavile prve govorice, da bi lahko dirko prestavili za leto dni, a je promotor Korea Auto Valley Operation to možnost zavrnil in dejal, da bo steza dokončana junija ali najkasneje julija. "Steze je zgrajene že 70 odstotkov, tribun pa 80 odstotkov," so zapisali. Prva dirka v Koreji, ki je ena od 19 na letošnjem koledarju formule 1, je načrtovana za 24. oktober. V to je zdaj podvomil sam konstruktor, Nemec Herman Tilke, ki budno bedi nad gradnjo. Ta naj bi zaradi večjih težav obstala. "Prvič menim, da dirkališče ne bo zgrajeno do roka," je dejal za nemško revijo Focus.

"Gradnja dirkališča gre brez težav naprej in bo končana pred rokom. Ni skrbi, da dirke ne bi bilo. Vem, da je gospod Ecclestone z nami zadovoljen," je v odziv na Tilkejeve besede ta ponedeljek dejal Yung Cho Chung iz Korea Auto Valley Operation. Komu torej verjeti? Na potezi je Bernie Ecclestone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.