Šport > Moto športi
15 ogledov

Prvak se je vrnil v Vettelheim

1/19
Žurnal24 main
Prvak formule 1 Sebastian Vettel je doživel čudovit sprejem v domačem Heppenheimu ... khm, pardon, Vettelheimu, kakor so mesto poimenovali navdušeni navijači Red Bullovega dirkača.

Novi svetovni prvak formule 1 Sebastian Vettel je teden dni po osvojitvi lovorike na zadnji dirki sezone v Abu Dabiju med številnimi obveznostmi le našel čas za obisk rojstnega kraja. V nemškem Heppenheimu, ki so ga prebivalci začasno preimenovali kar v Vettelheim, je pozdravil številne ljubitelje tega športa.

"Ponosni smo nate. Vedno smo te podpirali," pa je Vettlu čestital župan mesta v bližini Frankfurta Gerhard Herbert in dodal, da bo sveži svetovni prvak kmalu postal tudi častni meščan.
"Malo sem zbegan. Nisem pričakoval, da se vas bo zbralo toliko," je navijačem, ki so se zbrali na glavnem mestnem trgu, dejal najmlajši svetovni prvak v zgodovini, potem ko je množico kakšnih 25.000 pristašev najprej slikal s svojim telefonom. "To je moje mesto. Potuješ po svetu in povsod pozdravljaš navijače, ampak doma je to nekaj povsem drugega," jim je polaskal Vettel.

Vettel ni imel prav veliko časa za postanek v rojstnem kraju. Iz Abu Dabija, kjer so že opravili prve teste pnevmatik za novo sezono, ga sponzorske obveznosti vodijo v Španijo. Tako je le na hitro podoživel odločilne trenutke dirke, sprejel čestitke mestnih veljakov in obenem pripomnil, da še čaka na čestitko Fernanda Alonsa, ki je prav na zadnji dirki zapravil prednost 15 točk pred Vettlom in ostal brez naslova.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.