Šport > Moto športi
24 ogledov

"Prvaka ne moreš programirati"

Mateschitz je odločen, da pri Red Bullu nimajo dirkača številka 1 in številka 2, Žurnal24 main
Pred VN Nemčije iz tabora Ferrarija sporočajo, da še naprej verjamejo v naslov prvaka. Pri Red Bullu pa napetost med dirkačema miri lastnik Dietrich Mateschitz osebno. "Prvaka ne moreš programirati," pravi.
Zmago v Hockenheimu brani Lewis Hamilton (McLaren): "Leta 2008 smo imeli fantastičen dirkalnik. Upam na enak razplet ta vikend. Ker ima steza več počasnih zavojev, nam bo bolj pisana na kožo kot Silverstone."

Za dirkači formule 1 je 10 dirk sezone 2010, pred njimi še devet – od tega dve v naslednjih dveh koncih tedna. Na VN Nemčije na Hockenheimringu in nato na VN Madžarske na Hungaroringu bo pod največjim pritiskom ekipa Ferrarija. Če želi njihov Fernando Alonso ostati v igri za naslov prvaka (ta hip za vodilnim McLarnovim dirkačem Lewisom Hamiltonom zaostaja 47 točk), potrebuje zmago ali dve oziroma mora prečkati karirasto zastavico pred dirkači McLarna in Red Bulla. Glede na zadnjo dirko v Silverstonu jim ne bo lahko, saj so srebrni in biki še naprej hitrejši, niti nimajo toliko težav in smole. "Kdor v naši ekipe ne verjame, da še lahko postanemo prvaki, naj si kar poišče novo službo. Nihče ne bo obupal: do konca je še devet dirk in vse je še odprto. Svoje naloge bomo morali opraviti brez napake," je pred nadaljevanjem sezone odločen vodja moštva iz Maranella, Stefano Domenicali. "Biti del Ferrarija ima svojo težo. Pritisk in naša pričakovanja se ne morejo primerjati s tistimi od Red Bulla, McLarna in Mercedesa." So moštvo z največ zmagami (211) v 60-letni zgodovini formule 1, a letos za vodilnimi zaostajajo že 113 točk.

VN Nemčije bo čustvena za povratnika Michaela Schumacherja (Mercedes), saj bo njegova prva domača po zmagi leta 2006. "Za svoje navijače se bom res potrudil. Nemška VN je vedno posebna za nemškega dirkača. V Hockenheimu bom prvič dirkal z Mercedesom, kar bo posebno in čustveno doživetje."

Pri McLarnu se pred dirko v Hockenheimu, kjer je na tamkajšnji zadnji dirki leta 2008 zmagal njihov Hamilton, zavedajo, da morajo narediti še zadnji korak naprej, da bi bili enakovredni najhitrejšemu Red Bullu. Slednji se v zadnjih tednih bolj kot s tekmeci ukvarjajo sami s sabo. Pred 11. dirko je tako posredoval sam lastnik ekipe, avstrijski milijarder Dietrich Mateschitz, in zatrdil, da sta oba dirkača enakovredna. "Prvaka ne moreš programirati. Naša dirkača morata kot prvo premagati drug drugega in kot drugo skupaj poskrbeti, da moštvo dobi maksimalno število točk." Pred VN Nemčije ima Mark Webber sedem točk več od Sebastiana Vettla. "Če me vprašate, kdo bo prvak, vam povem, da bo eden od naših dirkačev. V njun dvoboj pa se ne sme vmešati komandno mesto, ker se tako najhitreje začno prepiri. Nimamo dirkača številka 1 in dirkača številka 2. Oba imata enak dirkalnik, kar se je zgodilo v Silverstonu, je bilo nekaj izrednega."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.