Šport > Moto športi
11 ogledov

Prvi Vettel sekundo pred 9. Schumijem

VN KItajske trening Sebastian Vettel Red Bull Renault
1/14
Žurnal24 main
Še četrtič v sezoni bo na prvem startnem položaju Red Bull. Na kvalifikacijah je bil najhitrejši Sebastian Vettel. Lewis Hamilton (McLaren) je bil šesti, Michael Schumacher (Mercedes) deveti.
Vremenska napoved za nedeljo je oblačno z možnostjo dežja. "Mislim, da bo deževalo, a znova je vprašanje kdaj. Obeta se podobna dirka zadnjima dvema. A nas dežja ni strah," je po kvalifikacijah dejal Vettel.

Tudi na četrti dirki v sezoni ostaja Red Bull Renault najhitrejši. S četrt sekunde prednosti pred Markom Webbrom (Red Bull) si je najboljši startni položaj za VN Kitajske pridirkal Sebastian Vettel (Red Bull). Zanje je to tretji pole v tej sezoni in to na stezi, kjer je lani zmagal. McLaren Mercedesa, za katera so govorili, da bi bila lahko v Šanghaju najhitrejša, sta na kvalifikacijah dosegla peti in šesti čas (Jenson Button je bil pred Lewisom Hamiltonom). V drugi startni vrsti bosta Fernando Alonso (Ferrari) in Nico Rosberg (Mercedes). Nov udarec je doživel Michael Schumacher (Mercedes), ki je zaostal sekundo za Vettlom in sedem desetink za moštvenim kolegom in bo na startu šele deveti. A nič še ni odločenega, saj sledi 56 krogov dolga dirka (v nedeljo ob 9.00) in Ferrari, McLaren in Mercedes so tesno skupaj, a nekaj počasnejši od Red Bulla.

To je naš kvalifikacijski potencial, a vemo, da smo na dirki hitrejši. Raje bi dirko na suhem, a če bo deževalo, bo enako težko za vse.
Fernando Alonso

Vettel je pole proslavil s kričanjem, s takšnim, kot da bi zmagal: "V petek nisem bil zadovoljen s svojim dirkalnikom, tudi Mark je bil kar nekaj hitrejši. Pred kvalifikacijami smo naredili nekaj sprememb, da je bil dirkalnik kot Markov, a mi je bilo vseeno težko. Na koncu sem odpeljal odličen krog in ekipi priboril četrti pole letos. Dokazujemo, da imamo odličen dirkalnik na vsaki stezi." Če Vettel zmaga, bo prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Po kvalifikacijah je bil najbolj razočaran šesti Hamilton. "Na treningih in v prvem ter drugem delu kvalifikacij nam je šlo zelo dobro. Zlahka sem bil najhitrejši. V odločilnem delu pa dirkalnik ni bil več isti. Preveč je drsel in nisem mogel dirkati hitreje. Vseeno sem prepričan, da je pred mano odlična dirka."

Na sobotnem jutranjem treningu je bil najhitrejši Mark Webber (Red Bull). Drugi je bil najhitrejši v petek Lewis Hamilton (McLaren Mercedes).

Prvi del kvalifikacij je minil brez pretresov. Zadnjih šest mest so si razdelili dirkači novih moštev, z 18. mestom pa je razočaral Vitantonio Liuzzi (Force India). V zadnjem hipu so po nesreči na prostem treningu uspeli popraviti dirkalnik Vitalija Petrova (Renault) in ta se je prebil v nadaljevanje kvalifikacij. V prvem delu je sicer z 1:35,641 najhitrejši čas odpeljal Hamilton. Slednji je bil v drugem delu znova prvi in še sedem desetink hitrejši. Z osmimi desetinkami zaostanka se je sedemkratni prvak Schumacher kot zadnji, 10. uvrstil v finalni del kvalifikacij.

VN Kitajske, kvalifikacije (startna mesta):

1. Sebastian Vettel (Red Bull Renault)
2. Mark Webber (Red Bull Renault)
3. Fernando Alonso (Ferrari)
4. Nico Rosberg (Mercedes)
5. Jenson Button (McLaren Mercedes)
6. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes)
7. Felipe Massa (Ferrari)
8. Robert Kubica (Renault)
9. Michael Schumacher (Mercedes)
10. Adrian Sutil (Force India Mercedes)
11. Rubens Barrichello (Williams Cosworth)
12. Jaime Alguersuari (Toro Rosso Ferrari)
13. Sebastien Buemi (Toro Rosso Ferrari)
14. Vitalij Petrov (Renault)
15. Kamui Kobajaši (Sauber Ferrari)
16. Nico Hülkenberg (Williams Cosworth)
17. Pedro De la Rosa (Sauber Ferrari)
18. Vitantonio Liuzzi (Force India Mercedes)
19. Timo Glock (Virgin Cosworth)
20. Jarno Trulli (Lotus Cosworth)
21. Heikki Kovalainen (Lotus Cosworth)
22. Lucas di Grassi (Virgin Cosworth)
23. Bruno Senna (Hispania Cosworth)
24. Karun Čandok (Hispania Cosworth)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.