Šport > Moto športi
38556 ogledov

"Putin je iskren in časten človek, naredil je, kar je obljubil"

Novice: Ecclestone: Za Putina bi prestregel kroglo - Vladimir Putin in Bernie Ecclestone Epa
Nekdanji šef formule 1 je stopil v bran ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu.

Bernie Ecclestone tudi v luči ruske invazije na Ukrajino ne skriva naklonjenosti do svojega dobrega prijatelja Vladimirja Putina. "Vedno je bil iskren in časten človek. Naredil je točno to, kar je rekel, da bo, brez kakršnihkoli nesoglasij," je Putina, s katerim sta se spoprijatelja med skupnimi prizadevanji za organizacijo dirke za VN Rusije, pohvalil nekdanji prvi mož elitnega dirkaškega športa.

Ecclestone je prav tako pozdravil odločitev Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia), ki bo ruskim in belourskim špotnikom še naprej dovolila tekmovati pod njenim okriljem, toda brez državnih obeležij.

"Kakšno povezavo ima ruski dirkač formule 1 z vojno, ki jo bije Rusija? Prav nobene," meni 91-letnik. "Ruski športniki nimajo nič s tem konfliktom. Niso del vojaške operacije in tudi nikoli niso bili. Krivi so samo tega, da so Rusi," je dodal. 

Vladimir Putin Bernie Ecclestone | Avtor: Epa Epa
Rusija do nadaljnjega ne bo več gostila dirk formule 1, saj je vodstvo tekmovanja s tamkajšnjimi organizatorji razdrlo pogodbo. Soči je bil gostitelj dirke od 2014 dalje, Sankt Peterburg pa ga bi moral naslediti 2023. Letošnjo dirko je vodstvo tekmovanja zaradi agresije na Ukrajino odpovedalo že pred dnevi.

Vse glasnejše so tudi govorice, da naj bi ruski dirkač Nikita Mazepin izgubil sedež v moštvu Haas F1 Team, kjer si je v lanski sezoni delil garažo z Mickom Schumacherjem. Uradne potrditve za zdaj še ni, neuradno pa naj bi Mazepina na testiranjih v Bahrajnu med 10. in 12. marcem zamenjal testni voznik, Brazilec Pietro Fittipaldi.

Moštvo Haas bo po vsej verjetnosti tudi končalo sodelovanje z glavnim pokroviteljem, ruskim podjetjem Uralkali. Že zadnji dan testiranj v Barceloni, ko je Rusija začela vojaški napad na Ukrajino, so v ekipi z dirkalnikov odstranili sponzorske napise.

"Ali je bila odpoved dirke v Rusiji pravilna odločitev? Ne vem," je dejal Ecclestone. "V Rusiji ni vojne. Fia je potrdila odpoved, potem ko so se tako odločili pri Formula One Group. Putin prav gotovo ni zadovoljen, a glede na to, da se je ves svet obrnil proti njemu in ga označil za zločinca, ne verjamem, da se bo preveč sekiral zaradi dirke formule 1. Kakorkoli pogledaš, je odločitev nesmiselna. Putina s tem ne bodo kaznovali. Kaj pričakujejo, da bo naredil? Preklical napad? Kar naprej nekaj grozijo, češ 'moramo pomagati', ampak v resnici vsi samo govorijo," je prepričan Britanec.

Vladimir Putin Bernie Ecclestone | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 37
  • Avatar Finnalena
    Finnalena 19:31 04.marec 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • leonardo 14:56 04.marec 2022.

    Zakaj nihče noče slišati druge strani. V Ukrajini se tolpe tolčejo med seboj ( zelenski jih podpira) za vse pa so krivi Rusi. Naj spregovori še kakšen QAmeričan, ki živi v Ukrahjini. Zakaj ne povedo kaj zahteva Putin? Seveda glavo ...prikaži več zelenskega ( odstop) pa bo mir v Ukrajini.

  • QSprm 14:03 04.marec 2022.

    Medtem ko naj bi ruski vojak sel najprej preverit identifikacijo tistega, ki strelja nanj, se zdi vsesplosno ozigosanje vseh in vsakogar, ki ima kaj z rusijo, pravicno in zvelicavno. Visek licemerstva in hipokrizije, kjer se za % politicnih tock nahujska ...prikaži več 1000 ljudi v gotovo smrt, opremi s kalasnikovim in bombo za pasom. Temu se potem rece civilne zrtve. Tko nekak kot je bil vsak umrli zrtev kovida, ceprav ga je povozil avto. Dobrodosli v novi nori normalnosti korona teroristov.