Šport > Moto športi
31 ogledov

''Räikkönen se vedno pritožuje''

kimi raikkonen EPA
Šef Ferrarija po dirki za VN Singapurja, na kateri je Ferrari zabeležil dvojne stopničke, ni imel posluha za pritožbe Kimija Räikkönena.

Nekdanji svetovni prvak Kimi Räikkönen je dirko za VN Singapurja končal na tretjem mestu in se šele drugič v letošnji sezoni zavihtel na zmagovalni oder.

Finec, ki ga je znova zasenčil moštveni kolega Sebastian Vettel, kljub dobremu rezultatu ni bil pretirano zadovoljen. Kot je povedal, mu je dirkalnik nagajal že na sobotnih kvalifikacij, podoben scenarij pa se je ponovil na dirki.

maurizio arrivabene | Avtor: EPA EPA
Njegove besede je ovrgel šef Ferrarija Maurizio Arrivabene, ki je v šali dejal, da 35-letni veteran nikoli ni zadovljen.

''Kimi se vedno pritožuje,'' je na besede finskega dirkača odgovoril Arrivabene. ''Nobenih težav ni bilo. Povsem običanji komentarji med iskanjem nastavitev dirkalnika, razlika je le v tem, da je Seb tiho, Kimi pa vpije. Nič posebnega,'' je dodal italijanski inženir.

Arrivabene se je izognil neposredni primerjavi med obema dirkačema, čeprav ima štirikratni svetovni prvak v skupnem seštevku skoraj dvakrat toliko točk kot moštveni kolega.

''V Monzi je bil Kimi zelo močan, tukaj je bil Sebastian. Seb ima rad dirkališče v Singapurju in je tukaj še posebej močan, zato ne bi delal primerjave med njima. Oba sta se uvrstila na stopničke, to mi zadostuje,'' je povedal šef ekipe.

Arrivabene je na začetku sezone obljubil, da bo brez čevljev pretekel dobrih 70 kilometrov po Maranellu, če bo Ferrari zmagal na štirih dirkah. ''Rekel sem štiri, zato si želimo zmagati na petih,'' je rešilno bilko poiskal 58-letnik.

Ferrari je v letošnji sezoni slavil v Maleziji, na Madžarskem in v Singapurju. Vse tri zmage je dosegel Vettel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.