Šport > Moto športi
19 ogledov

Räikkönen se vrača v F1

Kimi Räikkönen EPA
O tem se je govorilo že dalj časa, zdaj pa je postalo tudi uradno. Kimi Räikkönen se po dveletnem premoru vrača v formulo 1. Ledeni Finec bo naslednjo sezono vozil za Lotus Renault.

Postalo je tudi uradno: sloviti "ledeni Finec" Kimi Räikkönen se bo prihodnje leto vrnil v formulo 1. Nekdanji svetovni prvak je namreč podpisal dveletno pogodbo z moštvom Lotus Renault.

"Zelo sem vesel, da se bom po dveletnem premoru vrnil v formulo 1. Renaultu sem hvaležen, da so mi dali to priložnost. Niti najmanj ne obžalujem, da sem v času odsotnosti iz karavane tekmoval v prvenstvu v reliju, kar ocenjujem kot koristno fazo v moji karieri, vendar pa ne morem zanikati dejstva, da je moja lakota po vrnitvi v F1 postala prevelika," je dejal "ledeni" Finec.

Dvaintridesetletni Räikkönen je osvojil naslov svetovnega prvaka leta 2007 s Ferrarijem, dve leti pozneje pa je zapustil formulo 1 in se preusmeril v reli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.