Šport > Moto športi
21 ogledov

Räikkönen: ''To je bila najlažja zmaga''

kimi raikkonen vettel EPA
Dirkač Lotusa Kimi Räikkönen je zmago na prvi dirki sezone formule 1 v Melburnu, kjer je za seboj pustil tako Fernanda Alonsa kot Sebastiana Vettla, opisal kot najlažjo v svoji karieri. Ledeni Finec je dirko začel šele s sedmega startnega mesta, skupno pa je bila to že njegova dvajseta zmaga v karieri.

Kimi Räikkonen je na dirki za VN Avstralije napadal s sedmega mesta in po zaslugi tvegane taktike, ki je predvidevala dva namesto treh postankov, ugnal vse konkurente. ''Načrtovali smo dva postanka in čeprav je na prvih dirkah težko predvidevati, kdaj opraviti postanek, smo zadeli v polno,'' je povedal dirkač Lotusa in dodal: ''Sledili smo načrtu in vse je izteklo odlično. Lahko sem vozil hitro in varčeval z gumami.''

kimi raikkonen vettel alonso | Avtor: EPA EPA
Räikkönen je na dirkališču v Albert Parku premagal oba glavna kandidata za naslov prvaka - Fernanda Alonsa (Ferrari) in Sebastiana Vettla (Red Bull). ''To je bila ena najlažjih zmag. Upam, da bo še več takšnih dirk,'' je dejal 33-letnik.

Alonso se je v zaključku dirke začel nevarno približevati vodečemu Fincu, nato pa je Räikkönen pritisnil na plin. ''Fernando se mi je začel približevati, ko sem vozil bolj umirjeno in sem imel nekoliko več prometa, zato sem si hotel privoziti nekaj več prednosti,'' je povedal Kimi.

Čeprav si boljšega uvoda v sezono ne bi mogel zaželeti, pa 33-letnik opozarja, da Lotus še ni kandidat za naslov prvaka. ''Občutek je dober, vendar to je šele prva dirka, ki ne bo spremenila našega načina dela. Zadovoljni smo z zmago, a čaka nas veliko dela, če se bomo želeli vmešati v boj za naslov,'' je skromno zaključil Kimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.