Šport > Moto športi
16 ogledov

Räikkönenu se je zmračil pogled

kimi raikkonen EPA
Razpoloženje ledenega Finca na tiskovni konferenci pred začetkom dirkaškega konca tedna v Avstriji je bilo primerno njegovemu vzdevku, dokler mu novinarji niso zastavili vprašanja o plači.

Predstavniki sedme sile so Kimija Räikkönena na tiskovni konferenci v Spielbergu povprašali za komentar na govorice, da naj bi bil pripravljen pristati na znižanje svoje plače, če mu bo Ferrari za eno leto podaljšal pogodbo. Razpoloženje sicer redkobesednega Finca se je hitro spremenilo.

''Slišal sem nekaj o tem. Zelo me zanima, kdo je to napisal, saj nihče od vas nima pojma, kaj je zapisano v moji pogodbi. To je nesmiselno sr***e, ki se ga ves čas izmišljujete. Pišite naprej, mene ne moti. Bistvo je, da nimate pojma, kaj je zapisano v pogodbi,'' se je razjezil Räikkönen.

Avtor spornega prispevka se je nato identificiral, Kimi pa mu je namenil predirljiv pogled. ''Ti si bil? Si videl mojo pogodbo?'' je vprašal. Ko je novinar priznal, da ni, je Finec nadaljeval: ''Torej si si izmislil neko sr***e, da ali ne? Pišeš stvari, ki niso resnične. Morda bi moral pisati o stvareh, ki so smiselne.''

Räikkönen je že večkrat poudaril, da namerava svojo kariero končati pri Ferrariju, od poskočnega konjička pa je odvisno, kdaj mu bo pokazal vrata. ''Če ne bom dirkal za Ferrari, ne bom za nobeno drugo ekipo. Bolj ste zaskrbljeni od mene. Vedno sem govoril, da ni konec sveta, če prihodnje leto ne bom dirkal,'' je zabrusil Räikkönen.

Ko mački stopiš na rep,...

Komentarjev 1
  • Ronald Reagan 12:13 19.junij 2015.

    Ta novinar je bil sigurno iz Slovenije..član tolpe 571.Samo ti pišejo kar nekaj na pamet...