Šport > Moto športi
14238 ogledov

Je to smrt F1? Navijači na nogah: "Česa takšnega pa še ne!"

Epa
Po izredno dolgočasni dirki za VN Francije je med navijači spet završalo.

Vodilni dirkač prvenstva F1 Lewis Hamilton (Mercedes) se je na VN Francije sprehodil do še ene zmage v letošnji sezoni in tako še povečal naskok v skupni razvrstitvi.

Uspeh srebrne garaže je z drugim mestom dopolnil Valtteri Bottas. Nemška ekipa ima v skupnem seštevku ogromno prednost pred Ferrarijem in drvi šestemu zaporednemu konstrukroskemu naslovu naproti.

Mercedes je na dirkališču Paula Ricarda vpisal že šesto dvojno zmago v sezono, dobil pa je tudi vseh osem dosedanjih dirk. Šestkrat je konkurenco pokoril Hamilton, dvakrat pa njegov moštveni kolega.

 | Avtor: Epa Epa

Dirke si postajajo med seboj vse bolj podobne, pomanjkanje dogajanja pa je načelo potrpljenje tudi najbolj zvestih navijačev.

Pika na i je bila nedeljska velika nagrada Francije, ki jo je kolumnist Telegrapha Oliwer Brown, sicer velik ljubitelj elitnea dirkaškega športa, označil za najslabšo dirko, kar jih je kdajkoli videl. "Formula 1 potrebuje spremembo, ali pa bo ta šport umrl," je črnogled britanski strokovnjak.

Po dirki so družbena omrežja preplavile kritike zdolgočasenih navijačev, na očitke pa se je odzval tudi aktualni svetovni prvak. 

"Razumem ljudi, ki pravijo, da jim je dolgčas. Spominjam sem, ko sem bil sam v vlogi gledalce. Toda ni prav, da s prstom kažejo na dirkače, saj mi ne pišemo pravil. Morali bi vršiti pritisk na vodilne, ki morajo opraviti svoje delo. Verjamem, da se trudijo, a vrsto let so sprejemali napačne odločitve," je povedal Hamilton.

"Upam, da se bodo stvari obrnile na bolje. Tako zelo, da sem se v Parizu celo poskušal vplesti. S tem ne bom ničesar pridobil, a želim si pomagati po svojih močeh. Udeležil sem se sestanka šefov F1, Fie in ekip. Sprejemajo raznorazne odločitve, ne da bi pri tem za mnenje vprašali dirkače," je dodal petkratni prvak.

Lewis Hamilton | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi navijači postajajo vse bolj nestrpni. "Sem velik navijač formule 1, a vse je odločeno po desetih krogih. Nekaj bo treba spremeniti, to postaja smešno," je zapisal nek uporabnik. "Najbolj dolgočasna dirka na najbolj dolgočasni stezi v najbolj dolgočasni sezoni formule 1," je dodal drugi.

"Mercedes je uničil F1. Dolgočasna kot golf v nedeljo," je pristavil tretji. "Formulo 1 gledam že tri desetletja in tole je bila ena od petih najbolj dolgočasnih dirk, kar sem jih kdajkoli videl. Proga je zanič, motorji so zanič, sistem kazni je še bolj zanič. Daleč od športa, v katerega sem se zaljubil."

Komentarjev 3
  • marija25 06:56 27.junij 2019.

    ,hudobija in sovraštvo!

  • marija25 00:53 27.junij 2019.

    Je to smrt F1? Navijači na nogah: "Česa takšnega pa še ne!" TO NI DOLGČAS! TO JE ENA SAMA FOVŠIJA IN LJUBOSUMJE.

  • Tupamaros 13:36 24.junij 2019.

    Komentirati dolgčasnost? Ne, spremeniš kanal in gledaš kaj gledljivega.