Šport > Moto športi
15 ogledov

Red Bull išče nov motor

red bull EPA
Potem ko se je Red Bull predčasno razšel z Renaultom sedaj izbira med dvema dobaviteljema - Ferrrarijem in Mercedesom.

Moštvo formule 1 Red Bull išče nove partnerje na motornem področju. Potem ko so se v ekipi predčasno razšli z Renaultom, si za novo sezono prizadevajo dobiti konkurenčne motorje, ozirajo pa se k obema velikima tekmecema - Ferrariju in Mercedesu.

Vodja ekipe Christian Horner je dejal, da se pogajajo tako z Italijani kot Nemci, da bi bili njihov dobavitelj motorjev za sezono 2016. "Pogovarjamo se z obema stranema," je za športno televizijo ServusTV dejal vodja ekipe s krili.

Ko so to vprašanje načeli po dirki na Japonskem, je vodja Mercedesove ekipe Toto Wolff dejal, da Red Bull dotlej ni pokazal nobenega zanimanja za njihove motorje. Horner pa meni, da gre za dolgotrajen proces: "Ni treba hiteti, to so pomembne stvari in upam, da bo dogovor sklenjen v naslednjih tednih."

A vse kaže, da se Hornerju želja po Mercedesovih motorjih le ne bo uresničila. Vsaj če gre verjeti nekdanjemu dirkaču Nikiju Laudi, ki je zdaj pri ekipi iz Stuttgarta svetovalec. "Z Red Bullom se nismo pogovarjali. Kolikor vem, se pogovarjajo s Ferrarijem, kaj se bo izcimilo, pa nihče ne ve," je dejal Lauda. Ob tem je dodal, da so s štirimi ekipami že dosegli maksimum oskrbe z motorji: "Po novem imamo še ekipo Manor. Kapacitete so zasedene." Mercedes poleg lastne ekipe z motorji opremlja še Force Indio in Williams, v naslednji sezoni pa bo med kupci pogonskih strojev še Manor.

Komentarjev 1