Šport > Moto športi
10 ogledov

Red Bull le končal s kalvarijo v Jerezu

formula 1 red bull predstavitev jerez RB10 EPA
Ekipa fomrule ena Red Bull je potrdila, da po štirih dneh predčasno končuje s testiranju novega drikalnika v Jerezu.

Ekipe v karavni formule ena se te dni že pripravljajo na začetek nove sezone. Pred kratkim predstavljene avtomobile preizkušajo v španskem Jerezu, kjer pa imajo zaenkrat precej različne rezultate. Med tisti, ki jih čaka še največ dela je gotovo avstrijski Red Bull.

Zmagovalec zadnjih štirih konstruktorskih naslovov v svetovnem prvenstvu je morda nekoliko presnetljivo v Jerezu postregel z zelo nezanesljivim bolidom. Čeprav je bil danes na sporedu zadnji dan testiranj, pa je ekipa svetovnega prvaka Sebastiana Vettla predčasno spakirala kovčke in se podala nazaj v tovarno.

Ta odločitev ne čudi, v štiirh dneh testiranj sta voznika vsega skupaj odpeljala zgolj 21 krogov, kar je, za primerjavo, samo desetina krogov, ki jih je opravil Mercedes. Vodstvo moštva ne skriva problemov, ki jih je objasnil tudi vodja ekipe Christian Horner.

"Ta testiranja so bila zelo težavna za nas. Imeli smo veliko problemov z Renaultom, prav tako pa s hlajenjem šasije, kar je zavrlo naš napredek. A kljub nizki kilometrini, smo ugotovili kje so težave, ki jih bmo odpravili pred testiranji v Bahrajnu," je bil optimističen Horner. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.