Šport > Moto športi
628 ogledov

Red Bull preiskuje resne obtožbe zoper svojega šefa

Christian Horner Epa
Šef ekipe Red Bull Christian Horner vse obtožbe kategorično zavrača.

Ekipa formule 1 Red Bull preiskuje svojega vodjo moštva Christiana Hornerja zaradi obtožb o neprimernem vedenju, piše nemška tiskovna agencija dpa. Ta navaja britansko agencijo PA, da je obtožbo podal drug uslužbenec pri ekipi s sedežem v Veliki Britaniji.

Petdesetletni Horner, ki je vodja rdečih bikov od leta 2005, obtožbe odločno in popolnoma zavrača.

"Ko je bilo podjetje seznanjeno z nekaterimi nedavnimi obtožbami, je začelo neodvisno preiskavo," pa je dejal tiskovni predstavnik podjetja Red Bull, ki je lastnik ekipe v F1.

"Postopek, ki je že v teku, izvaja zunanji specializirani odvetnik. Podjetje te zadeve jemlje zelo resno in preiskava bo končana v najkrajšem možnem času," so še dodali pri avstrijskem proizvajalcu energijske pijače.

Horner je vodja moštva vse od vstopa Red Bulla v F1 pred 19 leti. Od takrat je poskrbel za sedem naslovov svetovnega prvaka med vozniki in šest med konstruktorji.

V lanski dominanti sezoni je Red Bull slavil na 21 od 22 dirkah, nizozemski dirkač Max Verstappen pa je osvojil še tretji zaporedni naslov prvaka.

Christian Horner | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.