Šport > Moto športi
17 ogledov

Red Bull premočan, težave Buttna

VN VB Silverstone 2010 kvalifikacije Sebastian Vettel Red Bull
1/16
Žurnal24 main
Red Bulla na kvalifikacijah nista imela tekmeca. Sebastian Vettel je osvojil pole pred Markom Webbrom. V drugi vrsti bosta Fernando Alonso in Lewis Hamilton. Jenson Button je razočaral s 14. mestom.

Dopoldne je bil dirkalnik dober, na kvalifikacijah pa povsem nevozen. Res mi je žal. Ni normalno, da imamo toliko težav. Ponoči nas čaka veliko dela, da bi bili na dirki vendarle bolj konkurenčni.
Jenson Button
Silverstone je kot lani steza za Red Bulla. V vseh treh delih kvalifikacij sta bila Sebastian Vettel in Mark Webber najhitrejša. V odločilnem je Vettel odpeljal 1:29,615 in si zagotovil najboljši startni položaj. Zanj je to že peti pole v tej sezoni. Lani mu je na tej progi z njega uspelo zmagati. Dobro desetinko za njim je zaostal Webber. Kar osem desetink počasnejši je bil na tretjem mestu Fernando Alonso (Ferrari)

Prenovljeni Silverstone za 61. VN VB se je pokazal v najlepši možni luči: atraktivno podaljšanja steza (dirkačem sicer novi odsek ni najbolj všeč), krasno sončno vreme in polne tribune glasnih navijačev (že v petek jih je bilo 85.000, v soboto in nedeljo jih bo prek 100.000). Vsi v en glas pa navijajo za svoja aduta Lewisa Hamiltona in Jensona Buttna (oba McLaren). Na prostih treningih jima ni šlo najbolje. Novi zadnji difuzor se za zdaj ni izkazal za učinkovitega in tako so morali ponoči dirkalnik predelati na takšnega, kakršnega so imeli na podobni stezi v Istanbulu, kjer so dosegli dvojno zmago. A tudi na kvalifikacijah jim ni šlo najbolje: Hamilton bo startal kot četrti, Button si je privozil le 14. startno mesto.

Dobre kvalifikacije sta s petim in šestom mestom odpeljala Nico Rosberg (Mercedes) in Robert Kubica (Renault), medtem ko je Michael Schumacher (Mercedes) na desetem zaostal osem desetink za ekipnim kolegom in skoraj dve sekundi za najhitrejšim. Več od pričakovanj sta z osmim in devetim mestom dosegla Rubens Barrichello (Williams) in Pedro de la Rosa (Sauber). Dirko, ki se v nedeljo začne ob 14.00, bomo s komentarjem v živo spremljali na zurnal24.si.

VN VB, Silverstone, kvalifikacije (startna mesta):

 

1. Sebastian Vettel (Red Bull Renault)
2. Mark Webber
(Red Bull Renault)

3. Fernando Alonso (Ferrari)
4. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes)
5. Nico Rosberg (Mercedes)
6. Robert Kubica (Renault)
7. Felipe Massa (
Ferrari)
8. Rubens Barrichello (Williams Cosworth)
9. Pedro De la Rosa (Sauber Ferrari)
10. Michael Schumacher
(Mercedes)
11. Adrian Sutil (Force India Mercedesa)
12. Kamui Kobajaši (Sauber Ferrari)
13. Nico Hülkenberg (Williams Cosworth)
14. Jenson Button (McLaren Mercedes)
15. Vitantonio Liuzzi (Force India Mercedes)
16. Vitalij Petrov (Renault)
17. Sebastien Buemi (Toro Roso Ferrari)
18. Jaime Alguersuari (Toro Rosso Ferrari)
19. Heikki Kovalainen (Lotus Cosworth)
20. Timo Glock (Virgin Cosworth)
21. Jarno Trulli (Lotus Cosworth)
22. Lucas di Grassi (Virgin Cosworth)
23. Karun Čandok (Hispania Cosworth)
24. Sakon Jamamoto (Hispania Cosworth)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.