Šport > Moto športi
27 ogledov

Red Bull rekordno tudi v boksih

Sebastian Vettel pri postanku v boksih Reuters
Vodstvo avstrijskega motšva formule ena je sporočilo, da so na nedeljski dirki v Austinu postavili nov rekord pri menjavi pnevmatik.

Velika nagrada ZDA v Austinu se je zaključila z rekordno osmo zaporedno zmago Sebastiana Vettla. Njegovo moštvo Red Bull pa je po dirki sporočilo, da to ni bil edini rekord na tej dirki. Med postankom Marka Webbra so mu mehaniki avstrijskega moštva pnevmatike zamenjali v pičkih 1,9 sekunde. S tem so za dobro desetinko sekunde izboljšali prejšnji rekord, ki je bil sicer prav tako v njihovi lasti.

Red Bull je s tem le še potrdil dominanco v letošnji sezoni fomule ena. Poleg četrtega zaporednega naslova svetovnega prvaka, ki ga je osvojil Sebastian Vettel in konstruktorskega naslova, je Red Bull očitno dal krila tudi njihovim mehanikom. Mehanikom, ki bi jih bili v Sloveniji zelo veseli v času, ko se bliža zima in je potrebno zakonsko zamenjati pnevmatike na avtomobilih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.