Šport > Moto športi
18 ogledov

Red Bull se ne bi smel izgovarjati na motorje

Christian Horner in Bernie Ecclestone EPA
Prvo ime formule ena Bernie Ecclestone je pred začetkom nove sezone zadovoljen, ker se obeta konec ere Red Bulla.

Svetovni prvak formule ena, Nemec Sebastian Vettel, bo, ko se bo čez deset dni začela nova sezona, vsaj sodeč po dosežkih v pripravah, v primerjavi s tekmeci v slabšem položaju. Njegova ekipa Red Bull namreč na testiranjih ni blestela. Vsaj za vodjo formule ena Bernieja Ecclestona pa to ni nujno slaba novica.

V pogovoru za časnik Bild je 83-letni Ecclestone dejal, da si številni ljubitelji tega športa želijo videti tudi Vettlove poraze: "Mnogi bi radi videli, da Vettel izgublja, saj bo tako svetovno prvenstvo spet zanimivejše."

Vettel bo v novi sezoni, ki se bo začela 16. marca, branil naslov prvaka, če mu bo uspelo, bo po sezoni 2014 že petkratni svetovni prvak. A priprave na novo sezono niso potekale po načrtih, saj pri Red Bullu na testiranjih pogosto niso opravili niti enega kroga zaradi nenehnih težav z novim dirkalnikom.

Kot enega od možnih vzrokov za slabše dosežke pred novo sezono so pri Red Bullu navedli težave z Renaultovimi motorji, ki poganjajo njihove dirkalnike. Toda Eccelstone meni, da se v ekipi svetovnega prvaka ne bi smeli izgovarjati na tehniko: "Navsezadnje so s takšnimi motorji osvojili štiri naslove prvaka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.