Šport > Moto športi
61 ogledov

Red Bull zašel v težave na ruski carini

max verstappen EPA
Šef Red Bulla Christian Horner je razkril zanimivo prigodo z ruske carine.

Karavana formula 1 je zbrana v Sočiju, kjer bo v nedeljo na sporedu četrta letošnja dirka formule 1. Na prostih treningih sta bila najhitrejša oba dirkača Ferrarija. Prvega je dobil Kimi Räikkönen, drugega pa Sebastian Vettel.

Red Bull je na prizorišče zimskih olimpijskih iger iz leta 2014 pripotoval z nepopolno opremo, zato je moral šef ekipe Christian Horner del Renaultovega pogonskega sklopa za dirkalnik Maxa Verstappna v državo prinesti v svojem potovalnem kovčku.

''Pozabili smo na del motorja, a so na srečo fantje pri Renaultu komponento poslali v Veliko Britanijo in včeraj mi jo je uspelo spraviti čez carino,'' se je v pogovoru za Sky Sports pohvalil Horner in dodal: ''Ruskemu varnostniku tega ni bilo ravno najlažje pojasniti, vendar je razumel, za kaj gre.''

christian horner | Avtor: EPA EPA
Dirkača Red Bulla na prostih treningih nista bila konkurenčna Ferrariju in Mercedesu, zato Horner pričakuje težko dirko. ''Želimo si troboja s Ferrarijem in Mercedesom. Lani smo bili 1,5 sekunde oddaljeni od najboljšega startnega položaja. Potem smo šli v Barcelono, kjer nam je zmanjkalo pol sekunde. V Monaku smo bili hitri. To je del sezone, ko bi morale posodobitve v dirkalniku zaživeti. Pogovarjali smo se o podlatku na zadnjem delu dirkalnika. Imeli smo priložnost, da si pobliže ogledamo Ferrari. Nekaj dirk so že pred nami in preden so se nam preveč oddaljili, smo jih lahko krog ali dva analizirali. Zelo so močni. Mercedes prav tako. Zadek ima boljši oprijem in v tem se skrivajo njihovi časi,'' je skrivnost srebrne puščice in poskočnega konjička obelodanil Horner.

Po treh dirkah v konstruktorski razvrstitvi vodi Ferrari (102 točki) pred Mercedesom (99) in Red Bullom (47).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.