Šport > Moto športi
64 ogledov

Resnica ugledala luč sveta

rosberg hamilton silverstone EPA
Toto Wolff je razkril zanimive podrobnosti o razpadu odnosa med Lewisom Hamiltonom in nekdanjim moštvenim kolegom Nicom Rosbergom.

Idilično prevlado Mercedesa je kmalu po prevzemu vodilne vloge v karavani formule 1 zasenčilo napeto rivalstvo med Lewisom Hamiltonom in Nicom Rosbergom.

Dirkača, ki se poznata od malih nog, sta nekoč veljala za dobra prijatelja, vendar je njun odnos razpadel kmalu po tem, ko sta se prvič znašla v internem dvoboju za naslov svetovnega prvaka.

hamilton rosberg | Avtor: EPA EPA
Hamilton ima status bolj problematičnega dirkača, saj se je v svoji karieri, denimo, sprl tudi s
Fernandom Alonsom, a šef Mercedesa razkriva, da je bil v resnici Rosberg večji spletkar.

"Tisti, ki ga ni več tukaj" je na vprašanje, kdo nosi večjo odgovornost, odvrnil Toto Wolff. "Zlobni. Nico je uporabil vsa orožja, ki jih je imel na voljo," je dodal prvi mož srebrne garaže.

Rosberg se je upokojil po koncu lanske sezone, ko je po dveh porazih v tretje premagal Hamiltona in osvojil svoj edini naslov svetovnega prvaka. V ekipi ga je nasledil Valtteri Bottas, s katerim se Hamilton odlično razume. Psihološke igrice so, vsaj za zdaj, stvar preteklosti.

hamilton rosberg | Avtor: EPA EPA
"Posluževala sta se vseh možnih psiholoških igric, s katerimi lahko nasprotnika spraviš iz tira. Pri Nicu in Lewisu  je treba upoštevati okoliščine, ki jih nismo poznali," je na rivalstvo iz mlajših dirkaških selekcij spomnil Wolff in dodal: "Prihajata iz povsem različnih okolij. Ko moštvena kolega razpolagata z dirkalnikom za naslov prvaka, nikoli ne gre brez preprek. Če dodamo še prtljago iz preteklosti, dobimo igrice. Vsako leto je prišlo do prepira, ki je imel velik vpliv na njun odnos. Oba sta bila občutljiva," je pojasnil Wolff.

Na vprašanje, ali je rivalstvo kdaj prešlo razumne okvirje, kot na primer v kvalifikacijah za VN Monaka leta 2014, ko naj bi Rosberg sabotiral Hamiltonov hiter krog, je Wolff namignil, da je imel Nemec res zle namene: "Imam odgovor, vendar razmišljam, kako ga boste zapisali. To je bila kar velika stvar. Povzročila je ogromno trenja."

lewis hamilton nico rosberg | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 1
  • marialorca 19:21 17.junij 2017.

    **** V ekipi ga je nasledil Valtteri Bottas, s katerim se Hamilton odlično razume.******** vsaj za zdaj, ****