Šport > Moto športi
124 ogledov

Ricciardo se vrača k nekdanji ekipi

Daniel Ricciardo Epa
Avstralski dirkač Daniel Ricciardo bo kariero nadaljeval kot testni dirkač Red Bulla.

Daniel Ricciardo bo v naslednji sezoni testni oziroma tretji voznik moštva Red Bull, je potrdila najboljša ekipa pretekle sezone formule 1.

Avstralec je ob koncu letošnje sezone ostal brez vozniškega sedeža v karavani, ko je končal sodelovanje z ekipo McLaren, kjer ga bo nasledil rojak Oscar Piastri

Kot so danes sporočili iz Red Bulla, ekipe, ki je letos osvojila tako vozniški naslov z Nizozemcem Maxom Verstappnom kot konstruktorskega, bo Avstralec leta 2023 ekipi pomagal pri razvoju dirkalnika, sodeloval kot testni voznik in pri komercialnih aktivnostih.

"Nasmeh pove vse. Res sem vesel, da se vračam v ekipo Red Bull. Na moje prejšnje sodelovanje imam zelo lepe spomine, res sem vesel, da so me spet tako prisrčno sprejeli. Zame je izziv, da sem lahko del najboljše ekipe v formuli 1," je ob potrditvi sodelovanja dejal Ricciardo.

Avstralec se je v prvem obdobju sodelovanja avstrijski ekipi po letu dni uvajanja pri podružnični zasedbi Toro Rosso pridružil leta 2014. Njegovi vozniški sotekmovalci v naslednjih štirih letih so bili Sebastian Vettel, Danil Kvjat in Max Verstappen, Ricciardo pa je v obdobju sodelovanja z moštvom s krili dosegel sedem od svojih osmih zmag v karieri.

Daniel Ricciardo | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.