Šport > Moto športi
20 ogledov

Ricciardu kokpit v 2012

Na prvem petkovem treningu v Istanbulu je bil Daniel Ricciardo osmi. (Foto: EPA) EPA
Vodja ekipa Toro Rosso, Franz Tost, je dal posredno vedeti, da bo Daniel Ricciardo v sezoni 2012 dobil redni sedež v njihovi ekipi. To ni presenečenje, saj gre za izjemnega talenta.
Daniel Ricciardo v Evropi dirka od leta 2006. Lani je bil podprvak v formuli Renault 3.5 (zaostal je le za dve točki za Rusom Mihajilom Alešinom), kjer dirka tudi letos. Največji uspeh pa je dosegel z naslovom prvaka v britanski formuli 3. Da je res talent, dokazuje to, da je na poti do testnega (očitno pa tudi rednega) sedeža v formuli 1 kar preskočil GP2 in/ali formulo 2.

Avstralec Daniel Ricciardo je zdaj tudi uradno postal kandidat za redni sedež v ekipi Toro Rosso Ferrari od sezone 2012 naprej. "Naj se nauči delati z ekipo, spozna vse steze, čim več sodeluje z inženirji, naj se nauči delati z mediji, sponzorji … To je njegova učna sezona, da bo lahko leta 2012 dirkal za Toro Rosso," je v paddocku Istanbula dejal vodja ekipe Franz Tost. 22-letni Avstralec iz Pertha je letos testni oziroma rezervni dirkač Tora Rossa in dobiva priložnost na prvih petkovih treningih. Zmeraj je zelo hiter, kot je bil tudi že na zimskih testiranjih.

Švicarju Sebastienu Buemiju in Špancu Jaimeju Alguarsuariju – ne en ne drug se pri Toru Rossu ni posebej dokazal (kot je to leta 2008 z zmago v Monzi uspelo Sebastianu Vettlu) – se je tako zdaj resno bati za sedež v sezoni 2012. Malo je verjetnosti, da bi kdo od njiju lahko napredoval v velikega bratca Red Bulla (Marku Webbru po sezoni sicer poteče pogodba). Pa bi morda Ricciardo koga od njiju izrinil že sredi te sezone? "Ne, za zdaj o tem ne razmišljamo," je še dejal Tost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.