Šport > Moto športi
83 ogledov

Rojak ni več prepričan v Räikkönena

kimi raikkonen arrivabene EPA
Dvakratni svetovni prvak Mika Häikkinen meni, da Ferrari čaka težka odločitev o tem, ali bo nadaljeval sodelovanje s Kimijem Räikkönenom.

Ni skrivnost, da je šef Ferrarija Maurizio Arrivabene velik navijač Kimija Räikkönena, zato je po odhodu Fernanda Alonsa naredil vse, da bi bil poskočni konjiček v letošnji sezoni pisan na kožo nekdanjemu svetovnemu prvaku.

''Inženirje sem vprašal, kaj bi lahko naredili, da bi težo prenesli na sprednji del dirkalnika. Kimiju to bolj ustreza, Sebastian mu je v tem pogledu podoben. Odvrnili so, da potrebujejo šest mesecev. Vprašal sem, kaj lahko naredijo v treh? 'Morali bomo delati noč in dan,' so rekli. Dejal sem 'ok, delali bomo skupaj, dajmo','' je razvoj dirkalnika SF15-T opisal Arrivabene.

Räikkönen v lanski sezoni nikakor ni uspel parirati Alonsu, kar naj bi bila posledica dirkalnika, ki je bil povsem prilagojen stilu vožnje dvakratnega svetovnega prvaka. Letos je slika nekoliko drugačna, kljub temu pa je po štirih dirkah Sebastian Vettel tisti, ki s Ferrarijem dosega boljše rezultate.

mika hakkinen | Avtor: EPA EPA
Räikkönen je na zadnji preizkušnji za VN Bahrajna prvič v letošnji sezoni premagal moštvenega kolega, ko je v Sakhirju stopil na drugo stopničko. Kako se je šef Ferrarija razveselil njegovega rezultata, je bilo razvidno že z radijskega posnetka. ''Odlično si dirkal danes. Ponosen sem nate, Grande Kimi,'' je dejal nasmejani Arrivabene, Finec pa je bil kratek in jedrnat. ''Hvala, fantje,'' je odvrnil v svoji tipično finski angleščini.

Räikkonenu, ki bo prihodnje leto star 37 let, ob koncu letošnje sezone poteče pogodba s Ferrarijem, prihodnost pa za zdaj ostaja zavita v tančico skrivnosti. ''V tem trenutku je režko reči, ali bi bilo nadaljevanje z Räikkonenom prava ali napačna odločitev za Ferrari. Vsi vemo, kako hiter in talentiran je Kimi. Tako izkušen dirkač bi moral vedno dirkati tako, kot smo videli v Bahrajnu,'' je povedal dvakratni svetovni prvak Mika Häkkinen.

Arrivabene je pojasnil, da se mu s podaljšanjem pogodbe ne mudi, saj se Räikkönen bolje znajde v negotovem položaju. ''Če vprašate mene, ali si zasluži podaljšanje, je odgovor da. Rad bi, da ostane zbran. Kimi je najboljši, ko je malce zaskrbljen. To je njegov psihološki pristop,'' je dejal šef Ferrarija.

Medtem ko Häkkinen ni prepričan v prihodnost 35-letnega rojaka, pa ga trenutno najbolj navdušuje še en Finec v karavani F1, in sicer Valtteri Bottas. ''Lepo je bilo videti, kako je Valtteri pod pritiskom dobil dvoboj s Vettlom. To so močni živci, ki jih potrebuješ za osvajanje naslovov svetovnega prvaka,'' meni upokojeni dirkač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.