Šport > Moto športi
17 ogledov

Ron Dennis napoveduje nove zmage

V času spora med Ferrarijem in McLarnom je bil pritisk na Rona Dennisa izredno v Žurnal24 main
Šefi pri McLarnu v en glas trdijo, da kazen v višini 100 milijonov ameriških dolarjev, ki jim jo je zaradi vohunjenja za Ferrarijem prisodila FIA, ne bo pokvarila načrtov za naslednjo dirkaško sezono.
 
 


Kazen ne bo vplivala na naše načrte. V Formuli 1 smo zato, da zmagujemo.

Ron Dennis, šef moštva F1 McLaren

 
Pri McLarnu, ki je bil vodilno moštvo v konstruktorskem seštevku svetovnega prvenstva v Formuli 1 vse do četrtka, ko so mu odvzeli vse točke za tekočo sezono, bodo še premislili, ali se bodo na kazen pritožili. Šef moštva Ron Dennis , ki je dejal, da bodo v interesu športa morda pogoltnili kazen, je novinarjem, ki so se zbrali na prizorišču VN Belgije, dejal, da bo McLaren prihodnjo sezono konkurenčen, kot je vedno bil.

"Kazen ne bo vplivala na naše načrte. V Formuli 1 smo zato, da zmagujemo,"
pravi Dennis. Predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) Max Mosley , ki se je zavzemal, da McLarnu v naslednjih dveh letih prepovejo nastopanje, meni, da se bo moštvo svetovnega prvaka Fernanda Alonsa kljub kazni pobralo. "Sto milijonov dolarjev je ogromno denarja, vendar je vsota prava, če želimo v prihodnosti preprečiti podobna nečedna dejanja," je v sporočilu za javnost zapisal Mosley.

Malo več kot polovica tega denarja bo šla v blagajne konkurenčnih ekip v Formuli 1. Vsaka od ekip se bo v konstruktorskem seštevku povzpela za mesto, saj je McLaren po odvzemu točk prikovan na zadnje, 11. mesto. Preostali denar naj bi razdelili med avtomobilistične športne institucije po vsem svetu, s čimer želijo pomagati mladim, nadarjenim dirkačem tako v cestnih kot tudi relidirkah.



Šefi drugih moštev so ob višini kazni dejali, da bi to za njihova moštva pomenilo bankrot. "Zame osebno bi bila odločitev zelo preprosta. Bankrot," je prepričan solastnik moštva Toro Rosso Gerhard Berger .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.