Šport > Moto športi
52 ogledov

Rosberg četrtič zapored

nico rosberg EPA
Nico Rosberg je zmagovalec kvalifikacij pred dirko za VN Mehike. Z drugega mesta bo startal svetovni prvak Lewis Hamilton.

Dirko svetovnega prvenstva formule 1 v Mehiki bo v nedeljo s prvega mesta začel Nemec Nico Rosberg. Drugi voznik Mercedesa je v kvalifikacijah premagal svežega svetovnega prvaka, svojega moštvenega sotekmovalca Britanca Lewisa Hamiltona.

Za Rosberga je to četrti "pole position" v nizu, z novim uspehom pa je še enkrat preprečil veselje Hamiltonu, ki čaka na svoj jubilejni 50. najboljši položaj v karieri.

Tretji čas je dosegel Nemec Sebastian Vettel s Ferrarijem, na četrto mesto pa se je uvrstil Rus Danil Kvjat (Red Bull). Iz tretje vrste bosta začela Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull) in Finec Valtteri Bottas (Williams).

Tri dirke pred koncem je v SP odprto le še vprašanje podprvaka. Hamilton, ki ima po 16 dirkah 327 točk, si je že prejšnji teden v Austinu zagotovil tretji naslov prvaka, za njim pa se za drugo mesto borita nemška tekmeca Vettel in Rosberg. Prvi ima 251 točk, drugi pa 247.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.