Šport > Moto športi
20 ogledov

Rosberg: Grozen občutek

nico rosberg Youtube
''Pretresljiv trenutek,'' je petkovo nesrečo na drugem prostem treningu opisal Nico Rosberg.

Nemškemu dirkaču, ki je bila najhitrejši na prvih dveh treningih pred kvalifikacijami za VN Belgije, je pri hitrosti 320 km/h razneslo zadnjo gumo, pri čemer je imel ogromno sreče, da se je incident končal brez kakršnihkoli posledic.

nico rosberg | Avtor: EPA EPA
''Lepo se je po poletnem odmoru spet vrniti na dirkališče,'' je povedal Rosberg in dodal: ''Dirkališče je fantastično in dirkalnik je ponovno zelo hiter. Počutil sem se dobro in zadovoljen sem bil s svojim tempom. Na drugem treningu sem doživel pretresljiv trenutek, ko mi je odpovedala zadnja guma. Ko dirkaš z več kot 300 km/h na uro in gre nekaj narobe, je to grozen občutek.''

''Mislil sem, da bom pristal v steni. Imel sem srečo, da nisem. Porebno bo raziskati, kaj se je zgodilo,'' je še povedal dirkač Mercedesa.

Tehnični direktor Paddy Lowe je razkril, da so morali po napaki na Nemčevem dirkalniku spremeniti program, po katerem je dirkal Lewis Hamilton. ''Odločili smo se, da z Lewisom ne bomo nadaljevali z ustaljenim programom, dokler ne ugotovimo, kaj je bilo narobe. Delali bomo s Pirellijem, da ugotovimo, kaj se je zgodilo in kako lahko zagotovimo varno dirkanje v preostanku konca tedna,'' je povedal Lowe.

Na tretjem prostem trenignu za VN Belgije je bil najhitrejši Hamilton, ki je prehitel Rosberga. Za obema srebrnima puščicama sta se zvrstila Sebastian Vettel na tretjem in Kimi Räikkönen na četrtem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.