Šport > Moto športi
55 ogledov

Rosberg in Hamilton na bojni nogi

nico rosberg lewis hamilton EPA
Po dirki za VN Kitajske sta se na tiskovni konferenci prvič v letošnji sezoni sporekla Lewis Hamilton in Nico Rosberg. Nemec je svetovnega prvaka obtožil, da je ogrozil njegovo dirko.

Lewis Hamilton je z dominantno predstavo v Šanghaju, kjer je vodil od prvega do zadnjega kroga, prišel do druge zmage v letošnji sezoni, kar počasi načenja živce njegovemu največjemu izzivalcu Nicu Rosbergu.

Nemški dirkač, ki je v tesnem razpletu lanske sezone za las zgrešil naslov svetovnega prvaka, ima po treh dirkah že 17 točk zaostanka za moštvenim kolegom. Hamilton je dobil dve od uvodnih treh preizkušenj prvenstva, medtem ko je na kvalifikacijah letos še nepremagan (3/3). Rivalstvo med obema dirkačema se je lani zaostrilo po kvalifikacijah za VN Monaka, letos pa so se prve razpoke v odnosu sicer dobrih prijateljev pokazale že na tretji dirki. Rosberg je Hamiltonu na tiskovni konferenci očital, da je ogrozil njegovo dirko in Sebastianu Vettlu skorajda pomagal do drugega mesta.

Pred zadnjim postankom so dirkači vozili v razmaku dobrih treh sekund, ko je Rosberg garaži sporočil: ''Lewis vozi zelo počasi. Recite mu, naj pospeši.'' Hamilton, ki je varčeval s pnevmatikami, je dobil navodilo, naj se podviza, oba Mercedesa pa sta se po postanku na stezo vrnila pred štirikratnim svetovnim prvakom. Na tiskovni konferenci so se o tem kresala mnenja.

''Nisem nadzoroval njegove dirke, nadzoroval sem svojo. Moj cilj je bil, da pazim na dirkalnik. Nico me skozi celotno dirko nikoli ni ogrozil,'' je dejal Hamilton, ki je s svojimi besedami nedvomno podžgal moštvenega kolega.

''Zanimivo je slišati, Lewis, da si razmišljal le o sebi, medtem ko je to ogrožalo mojo dirko. Počasnejša vožnja takoj po menjavi je pripeljala do tega, da se mi je Sebastian približal in s tem dobil priložnost, da me z zgodnjim postankom morda poskusi prehiteti. Posledično sva si bila s Sebastianom po nepotrebnem povsem blizu. Gume so v zaključku dirke izdihnile, saj sem na stezi ostal mnogo dlje, in zaradi tega sem nezadovoljen,'' je brez dlake na jeziku povedal nemški dirkač.

nico rosberg lewis hamilton | Avtor: EPA EPA


Britanec je dobil priložnost za repliko. ''Ni moja naloga, da skrbim za Nicovo dirko. Moja naloga je, da skrbim za svoj dirkalnik in ga čim hitreje ter v najboljšem možnem stanju spravim do cilja. To sem naredil. Ničesar nisem stori namerno, osredotočen sem bil nase. Če je Nico hotel mimo, bi lahko poskusil, vendar ni,'' je odvrnil Hamilton.

Rosberg je obtožbe na račun moštvenega kolega ponovil v pogovoru za BBC. ''Ogrozil je mojo dirko. Najboljši scenarij za Lewisa je bil, da bi se mi Vettel približal in bi jaz moral reagirati. Zanimivo, pravi, da je mislil nase. To pove vse. Jezi me, ker sva se ravno o tem pogovarjala pred dirko,'' je povedal Nemec, a dvakratni svetovni prvak vztraja pri svojem.

''To prav gotovo ne drži. Nisem hotel, da se mu Sebastian približa, saj potrebujemo dvojne zmage, ki so naša prioriteta. Ne razumem, kaj je njegov problem,'' je povedal Hamilton.

Vodilni možje Mercedesa so se postavili na stran britanskega dirkača. ''Lewis ni upočasnil namerno, to smo razčistili. Ni imel namena, da bi škodoval Nicu. Vedel je le to, da mora z gumami zdržati dlje, kot smo to počeli celoten konec tedna, zato se je tako odločil,'' je pojasnil šef ekipe Toto Wolff. ''Seveda, vsak dirka sebično. Kaj pa mislite, da fantje počnejo tukaj? Jaz jim pravim sebični p***ci. To je edina pot do zmage in prvenstva. Nico je tak kot Lewis in Lewis je tako kot Nico, kadar pride do kaotične situacije,'' pa je dodal neizvršni predsednik Niki Lauda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.