Šport > Moto športi
20 ogledov

Rosberg ni znal namestiti volana

nico rosberg lewis hamilton EPA
Nico Rosberg je na dirki za VN Bahrajna utrpel še četrti zaporedni poraz v internem obračunu z moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom. Nemca so v zaključku izdale zavore.

Nico Rosberg je tudi na četrti dirki letošnje sezone formule ena moral priznati premoč Lewisu Hamiltonu, ki je še tretjič stopil na zmagovalno stopničko. Nemški dirkač je bil dobro na poti, da z drugim mestom omeji škodo v boju z aktualnim svetovnim prvakom, v predzadnjem krogu pa ga je ugnal še Kimi Räikkönen.

Nemec je bil razočaran že po sobotnih kvalifikacijah, ki jih je končal na tretjem mestu, za Hamitlonom in Sebastianom Vettlom. V prvem ovinku dirke ga je prehitel še Räikönen, tako da je bil ob koncu uvodnega kroga uvrščen za obema Ferrarijema.

V nadaljevanju je uspel prehiteti poskočna konjička, dobrih 20 krogov pred koncem pa je iz Mercedesove garaže dobil informacijo, da ima Räikkönen drugačno strategijo, zato bi se mu lahko v zaključku povsem približal.

Ledeni Finec je z mehkimi pnevmatikami vztrajno zmanjševal svoj zaostanek, toda Rosberg je imel vajeti v svojih rokah. A le do predzadnjega kroga, ko so Nemca izdale zavore. V prvem ovinku ga je odneslo z dirkališča in Räikkönen se je prebil na drugo mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev po VN Južne Koreje (2013).

''Razočaran sem, ker sem dva kroga pred koncem izgubil drugo mesto. Pedal je padel dol brez vsakršnega upora. Kimija bi z lahkoto zadržal, saj so bile njegove gume dokaj načete,'' je povedal Rosberg in dodal: ''Kar zadeva vse ostale, sem na dirki zelo užival. V veliko zadovoljstvo mi je bilo, da sem lahko na začetku prehitel oba rdeča dirkalnika. Poskusil sem ujeti Lewisa in čeprav sva bila podobno hitra, to ni bilo mogoče.''

nico rosberg lewis hamilton | Avtor: EPA EPA


Rosberg se je po koncu dirke pošteno namučil, da bi volan, ki ga dirkači snamejo pri izstopu iz dirkalnika, vrnil nazaj na svoje mesto. Hamilton in Räikkönen sta se že zdavnaj odpravila na tehtanje in proti zmagovalnemu odru, medtem ko se je Nemec zaman mučil z volanom. Odrešil ga je eden od Mercedesovih inženirjev, ki je prevzel odgovornost, tako da se je Rosberg lahko nemoteno udeležil podelitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.