Šport > Moto športi
16 ogledov

Rosberg tokrat ugnal Hamiltona

lewis hamilton vn bahrajna EPA
Dirkača Mercedes sta tudi na kvalifikacijah potrdla premoč svojega mpštva in si zagotovila start iz prve vrste.

Moštvo formule 1 Mercedes je premoč s treningov na tretji dirki svetovnega prvenstva v Bahrajnu potrdilo tudi v kvalifikacijah. Nedeljsko dirko, začela se bo ob 17. uri, bosta iz prve vrste začela voznika nemške ekipe, danes je bil najhitrejši Nemec Nico Rosberg pred Britancem Lewisom Hamiltonom.

Tretji čas kvalifikacij je sicer dosegel Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull), ki pa bo zaradi kazni s prejšnje dirke pred tednom dni v Maleziji začel z deset mest slabšega izhodišča. Iz druge vrste bosta tako startala Finec Valteri Bottas (Williams) in Mehičan Sergio Perez (Force India), iz tretje pa Finec Kimi Räikkönen (Ferrari) in Britanec Jenson Button (McLaren-Mercedes).

Precej nezadovoljen je bil svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel, branilcu naslova se namreč ni uspelo uvrstiti v zadnji del kvalifikacij, na koncu je bil prvi dirkač Red Bulla šele 11., a bo zaradi kazni moštvenega kolega Ricciarda dirko začel iz pete vrste ob Ferrarijevem dirkaču Špancu Fernandu Alonsu.

V Bahrajnu se mudi tudi predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) Jean Todt, ki naj bi se med dirkaškim vikendom sestal tudi s Sebastianom Vettlom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.