Šport > Moto športi
33 ogledov

Rosberg že grozi; Lew pod pritiskom

lewis hamilton EPA
Dirkač Mercedesa Lewis Hamilton je priznal, da je Nico Rosberg v letošnji sezoni še dvignil nivo svoje vožnje, zato se bo moral pošteno potruditi, če bo želel ohraniti status neuradne številke ena nemške ekipe. Rosberg je bil na obeh prostih treningih pred kvalifikacijami za VN Kitajske hitrejši od Britanca.

Lewis Hamilton je resda na obeh dosedanjih dirkah v letošnji sezoni dosegel boljši rezultat od Nica Rosberga, a če gre verjeti prostim treningom pred dirko za VN Kitajske, bo Nemec že v Šanghaju vrnil udarec.

Rosberg se je po prestopu nekdanjega svetovnega prvaka, ki je po koncu lanske sezone okrepil Mercedes, izkazal za zelo konkurenčnega dirkača, ki se je Hamiltonu približal bolj, kot so mnogi napovedovali. V Maleziji bi lahko celo ogrozil Britanca, vendar se je v nasprotju s Sebastianom Vettlom odločil, da bo upošteval navodila šefa ekipe.

Tako Rosberg kot Mercedes imata na dirko na Kitajskem lepe spomine. Prizorišče edine dosedanje zmage tako nemške ekipe, kot tudi 27-letnega dirkača, bi lahko tudi letos postreglo s kakšnim presenečenjem. Nenazadnje je drugi prosti trening dobil Felipe Massa (Ferrari), ki že nekaj časa dirka enakovredno Fernandu Alonsu.

''Zagotovo je dvignil nivo dirkanja,'' je hitro vožnjo Rosberga komentiral Hamilton. ''Čaka me veliko dela, a to je normalno,'' je dodal Britanec.

Vse od dirke za VN Malezije je najbolj pereča tema v svetu formule 1 odnos med obema dirkačema. Hamilton je prepričan, da je za dober odnos potrebno medsebojno spoštovanje, ki ga z Rosbergom gojita že od malih nog. ''Poznava se še dolgo časa in druži naju preteklost, ki je ostali verjetno nimajo - leta 2000 sva skupaj dirkala v kartingu in odnos se je ohranil do danes,'' je povedal Hamilton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.