Šport > Moto športi
93 ogledov

Rossi: Bil je eden mojih najboljših prijateljev

nicky hayden EPA
Smrt Nickyja Haydna je prizadele njegove nekdanje sotekmovalce in tekmece.

Nicky Hayden je bil uspešen dirkač v ameriških motociklističnih tekmovanjih, leta 2003 pa je presedlal med elito, ko je dobil sedež pri Repsol Hondi. Njegov moštveni kolega je bil takrat Valentino Rossi.

"Nicky je bil eden mojih najboljših prijateljev med dirkači. Skupaj sva vozila leta 2003, jaz sem osvojil naslov, on pa se je prvič uvrstil na zmagovalni oder. Bil je strašen dirkač! Ko me je tri leta kasneje premagal, sva se objela. Če mi je že nekdo moral vzeti naslov, sem bil vesel, da je bil to on," je o Haydnu dejal Rossi. Američan je leta 2006 prekinil niz njegovih petih naslovov svetovnega prvaka.

Na zadnji dirki omenjene sezone je Hayden lovil zaostanek osmih točk. Osvojil je tretje mesto, Rossi pa je dirko končal s padcem.

Kentucky Kid se je v naslednjih letih uvrščal od šestega do 10. mesta v skupnem seštevku, leta 2015 je najavil slovo od motoGP, a je naslednje leto vseeno zbral nekaj nastopov ob odsotnosti poškodovanih Jacka Millerja in Danija Pedrose. S selitvijo v serijo Superbike je želel postati prvi dirkač z naslovoma v obeh tekmovanjih.

Ob njegovi smrti so se oglasili številni dirkači in ostali znani športniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.