Šport > Moto športi
43 ogledov

Rossi: Márquez tokrat pretiraval

rossi marquez Reševalni pas/Twitter
Dramatično dirko elitnega razreda motoGP za VN Argentine je po padcu Marca Márquez dobil Valentino Rossi.

Legendarni Italijan se je v zaključku tretje dirke letošnje sezone povsem približal aktualnemu svetovnemu prvaku, nato pa izkoristil tekmečevo napako pri zaviranju in se zavihtel na prvo mesto. Márquez je poskušal takoj odgovoriti, pri tem pa zadel Rossijev motocikel in naslednji trenutek že drsel po asfaltni površini.

''Škoda, da je padel, a kar se mene tiče, je naredil napako. Marc je dirkač, ki vedno stavi na vse ali nič,'' je povedal Rossi in dodal: ''Od treninga naprej sem vedel, da sem dovolj hiter. Težave dirkača pred menoj so mi dale dodatno motivacijo. Márquezu je bilo iz kroga v krog težje. Ko sem ga prehitel, sem takoj pomislil, da bo poskusil ostati spredaj, že v naslednjem trenutku pa se me je dotaknil. Rekel sem 'p***a, vedel sem, da si agresiven, vendar nisem pričakoval, da tako zelo'.''

''Ko sem plin pritisnil do konca, sem začutil nov trk. Ne vem, ali sem bil na levi ali na desni strani. Mislil sem si, da bo to napeta bitka. Ob prečkanju ciljne črte sem opazil, da imam prednost pred Doviziosom, zato sem sklepal, da se mu je nekaj zgodilo, v naslednjem krogu pa sem videl njegov motocikel. Marc je poskusil vse, tokrat morda nekoliko preveč,'' je po dirki menil ''The Doctor''.

Rossi (66) ima po drugi zmagi v sezoni zdaj šest točk prednosti pred drugouvrščenim Italijanom Andreo Doviziosom (60), ki je po odstopu Márqueza podedoval drugo mesto. Popolno prevlado italijanskih dirkačev v skupnem seštevku dopolnjuje Andrea Iannone, ki je s 40 točkami tretji. Četrti je nekdanji svetovni prvak Jorge Lorenzo (37), peti pa branilec naslova Márquez (36).

''Mislim, da se nam obeta napeto prvenstvo. Andrea ima samo šest točk zaostanka za mano, čeprav je bil to fantastičen začetek sezone, morda popoln. Marc je že dokazal, da si lahko opomore. Pričakujem, da se bodo Iannone, Crutchlow in Jorge prav tako izboljšali,'' je napovedal Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.