Šport > Moto športi
15 ogledov

Rossi naj bi se upokojil po koncu sezone

Valentino Rossi Jerez Reuters
Valentinu Rossiju že dolgo ne gre vse po načrtih, saj so njegovi rezultati daleč od tistih, s katerimi se je Doktor proslavil v prejšnjih letih. Italijanu pogodba z Ducatijem poteče konec letošnjega leta, pred nekaj meseci pa je Rossi zatrjeval, da si želi sodelovanje podaljšati.

Sodelovanje Rossija in Ducatija je pred letom in pol obetalo veliko, saj so z združitvijo največje dirkaške legende in znane italijanske znamke med navijači Valentina Rossija vzklila mnoga pričakovanja. Realnost pa se je izkazala za nekoliko drugačno. V zadnjih 18 mesecih je devetkratni svetovni prvak kazal blede predstave, obenem pa je lansko sezono šele prvič v karieri zaključil brez zmage. Trenutno se nahaja na devetem mestu skupnega seštevka, njegov Ducati pa le s težavo konkurira japonskima Yamahi in Hondi. Ekipa velike upe polaga na prihajajoče izboljšave motorja, a popoln preobrat se zdi malo verjeten. Ducatiju namreč proračun ne dopušča velikih sprememb, saj naj bi v letošnji sezoni že prekoračili limit.

Neuradno se govori, da naj bi Rossijevi najbližji prijatelji in zaupniki menili, da je prišel čas za upokojitev, preden pride do poškodbe bodisi njega bodisi njegove zapuščine. Obenem naj bi Italijana še vedno mučile tudi bolečine v rami. Rossi zagotovo še vedno upa, da bo našel staro formo in se ponovno zavihtel na vrh razreda MotoGP, vendar v tem trenutku to ni videti najbolj verjetno.

The Daily Telegraph poroča, da naj bi Rossi svojemu bližnjemu krogu – očetu Grazianu in menedžerju Davidu Briviu – zaupal, da po koncu letošnje sezone ne bo več nastopal v razredu MotoGP. Njegova odločitev naj bi bila povezana tudi z verjetnim odhodom glavnega inženirja in mentorja Jerryja Burgessa, ki odhaja zaradi osebnih razlogov.

Rossi je pred leti že testiral dirkalnik formule ena in naj bi si v prihodnje želel tekmovati na štirikolesnikih.

Rossi: ''Ne bom se upokojil!''

Italijan se je že odzval na namigovanja, da naj bi resno razmišjal o upokojitvi in ostro zanikal, da bo po koncu sezone zapustil MotoGP. Novico je sporočil kar na svojem twitter profilu. ''Živjo. Novice o moji upokojitvi niso resnične. Se vidmo v Le Mansu,'' je zapisal Doktor.

Kljub njegovemu komentarju pa ugibanja o koncu kariere verjetno še ne bodo prav hitro poniknila, saj mnogi menijo, da je Rossijeva želja po zmagovanju prevelika, da bi še naprej vztrajal pri nekonkurenčnem motociklu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.