Šport > Moto športi
356 ogledov

Rossi se pogovarja z motociklom

valentino rossi Epa
Italijanski superveteran je v svetu profesionalnega motociklizma prisoten že od leta 1996, njegov čas pa se počasi izteka.

Prvenstvo eltinega razreda motoGP je tako kot vse ostalo špprtje panoge trenutno na čakanju. Po najbolj optimističnih napovedih bi se lahko tekmovanje nadaljevalo 3. maja z dirko v Jerezu, dirkači pa bodo praznino poskušali zapolniti z virtualno dirko, na kateri bodo poleg Valentina Rossija sodelovali Marc Marquez, Maverick Vinales, Fabio Quartararo in Alex Rins.

Prizorišče virtualnega obračuna bo dirkališče v Mugellu.

Sezona 2020, katere izvedba je trenutno nemogoča zaradi pandemije koronavriusa, bi podala odgovor na vprašanje o nadaljevanju Rossijeve kariere. Legendarni "the Doctor" je februarja dopolnil že 41 let, lanska sezona pa je bila ena izmed najslabših v zadnjem desetletju.

Kot je povedal v intervjuju z Crash.net, bo po koncu kariere, ki ga za zdaj še ni na obzorju, najbolj pogrešal občutek tik pred začetkom dirke. "Pred startom običajno počepnem ob motocikel in se pogovarjam z njim. Povem mu, da se bova poskusila uvrstiti na stopničke in da mi mora pomagati v težkih trenutkih. Doslej mi še ni odgovoril, vendar je moja vera tako močna, ne bi bil presenečen, če bi mi," je povedal Italijan.

valentino rossi | Avtor: Epa Epa

"Ko bom prenehal z dirkanjem, bom najbolj pogrešal občutek pred startom. Prisotnega je veliko adrenalina in želje po dobrem rezultatu, občutim pa tudi strah pred tem, da bi naredil napako. Občutek je nepozaben. Številni dirkači tekmujejo že zaradi občutka, ki ga imajo na startni vrsti. Ko se prižgejo zelene luči, je kot bi se znašel v drugi dimenziji," je slikovito opisal Rossi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.