Šport > Moto športi
20 ogledov

Rossi: "Smo na pravi poti"

Rossi gre z Ducatijem počasi naprej. Če ne prej, prva zmaga sredi poletja? (Foto Žurnal24 main
Motociklisti ta konec tedna dirkajo v Le Mansu. Prvi trening je dobil Casey Stoner (Honda). Bil je dobro sekundo pred Valentinom Rossijem (Ducati), ki je prepričan, da so na pravi poti proti zmagam.
Jorge Lorenzo bo v nedeljo postal najmlajši dirkač, ki bo odpeljal 150. VN. Pred nekaj dnevi je dopolnil 24 let.

Sezona 2011 v motociklističnem razredu MotoGP, kjer prvak Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) vodi s štirimi točkami prednosti pred Danijem Pedroso (Repsol Honda), se ta konec tedna nadaljuje s četrto preizkušnjo – VN Francije v legendarnem Le Mansu. Letošnja premoč tovarniške ekipe Honde se je potrdila že na prvem petkovem treningu, ki ga je tri oziroma sedem desetink pred svojima ekipnima kolegoma dobil Casey Stoner (Repsol Honda). Marco Simoncelli (Gresini Honda) je na četrtem mestu zaostal slabo sekundo, Lorenzo na petem pa dobro sekundo.

Stoner je dobil tudi drugi trening, ko je bil s štirimi desetinkami zaostanka drugi Simoncelli, Pedrosa pa s sedmimi tretji. Kvalifikacije sledijo v soboto ob 13.55.

V pričakovanju boljše forme je večkratni prvak Valentino Rossi (Ducati). Šesto mesto na prvem treningu in peto na testiranjih kažeta, da njegov optimizem ni brezpredmeten. "Že testiranja so pokazala, da smo na pravi poti, a to je šele prva faza izboljšav. Vseeno se nadejamo, da bomo tukaj na kvalifikacijah hitrejši kot na uvodnih treh VN," zatrjuje Rossi, ki je pred 14 dnevi s četrtim mestom v Estorilu dosegel svojo najboljšo uvrstitev na Desmosediciju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.