Šport > Moto športi
17 ogledov

Rubens po dveh ničlah: "Med 6 bomo!"

Rubens Barrichello (Williams) in Mark Webber (Red Bull) Žurnal24 main
Ni težko imenovati večnega optimista v formuli 1. Tudi ko nima realnih možnosti, cilja visoko. Rubens Barrichello po dveh čistih ničlah z Williamsom ta vikend na VN Kitajske pričakuje uvrstitev med šest.
Sobotni prosti trening je dobil (tako kot oba petkova) Sebastian Vettel (Red Bull). Sledila sta mu dirkača McLarna in Nico Rosberg (Mercedes). "Red Bullu bomo zelo blizu," pred kvalifikacijami, ki sledijo ob 8.00, trdi Jenson Button (McLaren). "To bo zelo tesen konec tedna," se zaveda vodilni Vettel.

Tretja najuspešnejša ekipa vseh časov, ki pa slasti zmage ne pozna že od leta 2004, si je od letošnje sezone obetala veliko – vsaj redno uvrščanje med dobitnike točk. Začelo pa se je katastrofalno. Brez ene same uvrstitve so povsem zadnji. Govorimo seveda o Williamsu staroste formule 1 Franka Williamsa. Ne le, da so bili minulo nedeljo v rangu Lotusa in Virgina, niti cilja niso videli. Kvari se jim vse mogoče, niti najmanjši menjalnik v karavani, ki naj bi bil element, ki bi jim pomagal na vrh, očitno ni obrodil sadov. Na Kitajsko so na tretjo dirko prišli z nekaj nadgradnjami na dirkalniku in zdaj se nadejajo bolj dostojnih rezultatov. Najprej so poskušali skopirati Red Bullov izpušni sistem: ko ga je Rubens Barrichello v petek preizkušal na treningih, je bil na popoldanskem 16.

Williams je v formuli 1 odpeljal 556 dirk. Ima 113 zmag (več jih imata le McLaren s 169 in Ferrari z 215) in devet naslovov prvaka. Zadnji dirkač, ki je z njimi dvignil pokal za najboljšega, je bil Jacques Villeneuve leta 1997.

"V Avstraliji sem že na kvalifikacijah vse zapravil, na dirki mi je šlo bolje, nato pa je sledila okvara. V Maleziji smo bili prepočasni. Dirkalnik res ni bil konkurenčen. Zdaj pa sem prepričan, da bo tukaj bolje. Upamo na mnogo, mnogo boljši konec tedna," je v paddocku Kitajske razlagal veteran Rubens Barrichello. Še več: ni mogel iz svoje kože in je dal bržkone utopično napoved: "Če od prejšnje dirke ne bi nič spremenili, bi bili lahko ta konec tedna med 12. S spremembami na dirkalniku pa smo lahko med najboljšimi šestimi." Ja, prav ste prebali: Rubens cilja na prvo šesterico. No, tudi tehnični direktor Sam Michael nima mnogo nižjih ciljev: "Še vedno je naš cilj prva deseterica na kvalifikacijah in nato nekaj točk na dirki."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.