Šport > Moto športi
3508 ogledov

Russell načel ugled Hamiltonu, razkrinkal Bottasa

george russell Epa
Dobra predstava nadomestnega dirkača Mercedesa meče slabo luč na Lewisa Hamiltona in Valtterija Bottasa.

Aktualnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona, ki se je okužil s koronavirusom, je na drugi dirki v Bahrajnu nadomeščal 22-letni dirkač Williamsa George Russell.

Britanski mladenič si je za svojo predstavo zaslužil številne pohvale, čeprav je dirko zaradi gromozanske napake Mercedesove garaže na koncu končal šele na devetem mestu. 

Mehaniki so mu, domnevno zaradi okvare komunikacijske opreme, po pomoti nadeli gume moštvenega kolega Valtterija Bottasa, zaradi česar se je moral Russell vrniti v bokse. Kljub temu je nadaljeval lov za vodilnim Sergiom Pérezom, a mu je pravljični debi onemogočila predrta pnevmatika.

Šef Mercedesa se je po dirki posul s pepelom in dejal, da so si pri postankih obeh dirkačih privočili velikanski kiks.

 | Avtor: Epa Epa
Kljub zapletom si je Russell prislužil pohvale. Potem ko je v soboto za las zaostal za moštvenim kolegom, ga je v nedeljo prehitel že v prvem krogu, zmago ob krstnem nastopu pa mu je na koncu odrekel material.

Martin Brundle, nekdanji dirkač F1 in dolgoletni strokovni komentator, meni, da je pretekli konec tedna vrgel slabo luč tako na Hamiltona kot na Bottasa.

"Ne dvomim, da je šlo pri izbiri Georga Russella, ki je dobil prednost pred testnim dirkačem Stofflom Vandoornom, za taktično odločitev šefa Tota Wolffa. Ker se Hamilton pri pogajanjih za novo pogodbo dela nedostopnega, Valtterija Bottasa pa že nekaj časa obkrožajo dvomi, bi bil lahko Russell odgovor na marsikatero vprašanje. Po popolnem startu je prepričljivo vodil na dirki, čeprav ni bil niti dobro seznanjem z delovanjem dirkalnika. S tem je močno dvignil svojo vrednost, obenem pa omejil Hamiltonovo in zmanjšal Bottasovo," je zapisal Brundle. 

Russell je na nek način tudi potrdil teorijo Maxa Verstappna (Red Bull), ki je pred časom dejal, da bi v Mercedesu lahko zmagovalo 90 odstotkov dirkačev na startni vrsti. "Zelo spoštujem njihove dosežke. Nisem jezen na Lewisa ali Mercedes. Z vsem spoštovanjem do Lewisa, ki je izjemen dirkač, a njegov dirkalnik je res tako dominanten," je izjavil Nizozemec.

Po neuradnih informacijah bi bil lahko pretekli konec tedna že usoden za Bottasa. Finec je namreč iz biografije na Instagramu izbrisal povezavo do Mercedesovega računa, Russell pa je umaknil vse omembe Williamsa in se po novem prezentira samo kot "dirkač formule 1".

Naključje?

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.