Šport > Moto športi
101 ogledov

S tem je Alonso zapečatil svojo kariero

fernando alonso 3. Fernando Alonso (2001-2018) - 407 milijonov evrov 3. Fernando Alonso (2001-2018) - 407 milijonov evrov
Fernando Alonso bi se lahko leta 2009 preselil v ekipo Brawn GP, vendar se je raje odločil, da ostane pri Renaultu, razkriva nekdanji izvršni direktor Mercedesa.

Dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso je pred osmimi leti storil veliko napako, saj je zavrnil ponudbo ekipe Brawn GP in ostal zvest Renaultu.

jenson button brawn gp | Avtor: EPA EPA
Britanska ekipa, na čelu katere je bil dolgoletni režiser uspehov Michaela Schumacherja Ross Brawn, je v sezoni 2009 osvojila dvojno krono, Jenson Button (na sliki levo) pa svoj edini naslov svetovnega prvaka. 

Alonso se je takrat odločil, da bo raje vztrajal pri francoski ekipi, nato pa se je leto kasneje preselil k Ferrariju.

S poskončnim konjičkom (2010-2014) je v letih prevlade Red Bulla zaman lovil tretji naslov prvaka, pred tremi leti pa se je vrnil k McLarnu, kjer se je njegov neizmerni talent porazgubil v povprečnosti nekdanjega velikana, ki se je z vrnitvijo Honde znašel v brezizhodnem položaju.

Španec je po mnenju nekdanjega izvršnega direktorja Mercedesa Nicka Fryja sprejel kar nekaj slabih kariernih odločitev in za to plačal z rezultati.

"Alonso bi moral leta 2009 voziti za Rossa Brawna. Če bi takrat sprejel ponudbo, bi imel danes štiri naslove prvaka. On je eden tistih zapravljenih talentov. Če bi sprejemal boljše odločitve, bi lahko dosegel veliko več," je povedal Fry.

nick fry | Avtor: EPA EPA


Alonsu se pri 35 letih počasi izteka čas za osvajanje lovorik, prav tako pa postaja vse manj zanimiv za najboljše ekipe, ki razmišljajo dolgoročno.

V letošnji sezoni je končal le eno od šestih dirk, od zadnje zmage na dirki za veliko nagrado pa so minila več kot štiri leta. Zaradi vse bolj nezavidljivega položaja z njim sočustvuje tudi nekdanji dirkač F1 Mark Webber.

"Za človeka s takšnim talentom, je absolutno kriminal, da se je znašel v takšni situaciji. Zanesljivost in število dokončanih dirk, to je katastrofa. Nima nadzora nad tem, kar se dogaja. Lahko samo skloni glavio in dela po najboljših močeh, kar tudi počne," je prepričan Avstralec.

"Alonso bi bil ves čas na stopničkah, če bi imel pravi dirkalnik. Ni izgubil talenta in v zelo povprečnem dirkalniku je prikazal nekaj fenomenalnih voženj," je Španca pohvalil Webber.

Alonso se po šestih dirkah nahaja na 19. mestu skupnega seštevka in še čaka na prvo točko z McLarnom v sezoni 2017.

alonso webber | Avtor: Reuters Reuters

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.