Šport > Moto športi
22 ogledov

Sainz: Kako prepričati zdravnike?

carlos sainz
1/6
Reševalni pas/Twitter
Carlos Sainz (Toro Rosso), ki je doživel nesrečo na prostem treningu VN Rusije, upa, da bo v nedeljo lahko nastopil na 15. dirki letošnje sezone F1.

Dirkača Toro Rosso so po nesreči na tretjem prostem treningu v Sočiju s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, kjer je opravil več preiskav. Sainz je novico o svojem zdravstvenem stanju delil z objavo na družabnem  omrežju Twitter.

''Vse v redu. Vse skrbi so odveč. Že razmišljam o tem, kako prepričati zdravnike, da bi bil jutri lahko na startni vrsti,'' je zapisal 21-letnik. Toro Rosso je sicer v uradni izjavi potrdil, da bo dirkač čez noč ostal na opazovanju.

''Potem ko je prispel v bolnišnico v Sočiju, je Carlos Sainz, ki v nobenem trenutku ni izgubil zavesti, prestal več preiskav, vključno z rentgenom celotnega telesa. Rezultati so pokazali, da dirkač ni utrpel poškodbe. Iz preventivnih razlogov bo čez noč ostal na opazovanju, kar je običajna procedura v takšnih okoliščinah,'' so sporočili iz Toro Rossa.

Moštvo v lasti Red Bulla, ki ima sedež v Italiji, preiskuje vzroke Sainzove nesreče. Dirkač je pri zaviranju na enem najhitrejših delov steze izgubil nadzor nad dirkalnikom in priletel v zaščitno ogrado

Barve ekipe je na kvalifikacijah branil le Max Verstappen, ki je dosegel deveti čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.