Šport > Moto športi
15 ogledov

"Samo zmage bodo prinesle naslov"

vn zda motogp laguna seca dirka casey stoner 2011 EPA
Trenutno vodilni v skupnem seštevku kraljevega razreda Casey Stoner pred nadaljevanjem sezone razmišlja, da mu samo konstantnost ne bo prinesla naslova. "Treba bo tvegati in zmagovati," pravi Avstralec.

Za Caseyjem Stonerjem je vsaj za zdaj fantastična sezona. Avstralec je dobil kar pet od desetih dirk, ob tem pa dirke le enkrat ni končal na stopničkah (na VN Španije ga je v pesek "odnesel" Valentino Rossi) Kljub temu njegova prednost pred drugouvrščenim Špancem Jorgejem Lorenzom znaša le 20 točk, medtem ko njegov moštveni kolega Italijan Andrea Dovizioso na tretjem mestu skupnega seštevka zaostaja še dodatnih 30 točk. To pomeni, da Stonerja že ena napaka lahko stane vodstva. "Menim, da mi konstantnost ne bo prinesla naslova. Moraš zmagovati in tvegati. Menim, da bo to odločilo prvenstvo," je dejal Avstralec, ki lovi svoj drugi naslov svetovnega prvaka, potem ko je prvega slavil leta 2007. "Vsakič, ko pridemo na progo, si želimo čim boljšega rezultata, toda če ne bomo zmožni zmagati, se bomo borili za drugo, tretje ali celo slabše mesto, toda vedno bomo poskušali zmagati."

Stoner se je obrnil tudi v bližnjo preteklost in prvo polovico sezone, s katero je zelo zadovoljen. "Mislim, da bi brez težav na drugi dirki prav vsakič končali na stopničkah, kar je zagotovo nekaj posebnega. V letošnji sezoni sem zelo zadovoljen z mojo ekipo." Avstralec je navdušen tudi nad svojim motociklom, ki nosi oznako RC212V: "Motocikel deluje odlično, tudi v slabih dnevih deluje dobro. To je nekaj pozitivnega. Ko imamo priložnost za zmago, smo vedno tam in zelo blizu. To nam daje možnost za še več zmag."

Sezona razreda MotoGP se bo po krajših počitnicah nadaljevala prihodnji konec tedna s tradicionalno dirko v češkem Brnu, kjer se bo na tribunah zagotovo zbralo tudi lepo število slovenskih navdušencev nad motociklizmom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.