Šport > Moto športi
8 ogledov

Samski Button prvi, težave bikov

1/13
Žurnal24 main
Prvi trening pred VN Turčije je dobil Lewis Hamilton, drugega pa po novem samski Jenson Button (oba McLaren). Zelo hitra sta bila tudi oba Red Bulla, a sta imela tehnične težave.
Britanec Jenson Button (McLaren), ki ga je pred to VN pustila manekenka Jessica Michibata (še pozimi sta se želela poročiti), je bil najhitrejši na drugem treningu. Tik za njim sta končala dirkača Red Bulla, a Webbru je nekaj minut pred koncem odpovedal motor, Vetel pa je imel težave s hidravliko. Od dirkačev štirih velikih ekip ima v Istanbulu težave še Felipe Massa (Ferrari), saj ni dovolj hiter, ob tem pa se je tudi vrtel. Tretji trening bo v soboto ob 10.00, zares pa bo šlo na kvalifikacijah, ki jih bomo v soboto (13.00) v živo spremljali na zurnal24.si.

V krasnem sončnem vremenu, kakršno bo ves konec tedna sedme VN v sezoni 2010, je minil prvi prosti trening. Kot je že v navadi, so bili v petek najhitrejši dirkači srebrnih puščic – prvi Lewis Hamilton skoraj sekundo od drugega Jensona Buttna (oba McLaren), še desetinko več pa je na tretjem mestu zaostal Michael Schumacher (Mercedes). Edini razburljiv dogodek se je zgodil tri minute pred koncem na izvozu iz superhitrega zavoja osem, ko je Adrian Sutil raztreščil prednji del svoje force indie.

V Istanbul so najboljši prišli z dodatnimi izboljšavami na dirkalnikih: Red Bull ima prvič F-duct, novo zadnje in prednje krilce ima McLaren, aerodinamične izboljšave preizkuša tudi Ferrari, Mercedes ima drugič (po Barceloni) daljšo medosno razdaljo. "Če bo F-duct na red bullu deloval, ju bo ta konec tedna še težje ujeti. Vemo, da ima Red Bull najhitrejši dirkalnik, mi pa nobene res velike izboljšave, da bi zmanjšali zaostanek," se boji predlanski prvak Hamilton. Lanski prvak Button je nekoliko bolj optimističen, a se zaveda, da se bika lahko premagata le sama: "Na zadnjih dveh dirkah so dokazali, da jih je brez njihovih napak ali težav z vzdržljivostjo težko premagati."

Dirkača McLarna še menita, da bo Red Bullu ta vikend še najbližje Ferrari. Pri slednjih imajo pred svojo 800. dirko v formuli 1 en sam cilj: "Do konca sezone ne smemo več delati napak," je odločen Fernando Alonso, ki je bil na dopoldanskem treningu s sekundo in pol zaostanka deveti. "K sreči smo kljub številnim napakam po šestih dirkah le tri točke za vodilnima." Slednja, Sebastian Vettel in Mark Webber, sta bila na prvem treningu peti in osmi.

VN Turčije, Istanbul, 1. trening:

1. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) 1:28,653
2. Jenson Button (McLaren Mercedes) +0,962
3. Michael Schumacher (Mercedes) +1,097
4. Nico Rosberg (Mercedes) +1,202
5. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) +1,214
6. Robert Kubica (Renault) +1,408
7. Vitalij Petrov (Renault) +1,412
8. Mark Webber (Red Bull Renault) +1,444
9. Fernando Alonso (Ferrari) +1,641
13. Felipe Massa (Ferrari) +2,214

VN Turčije, Istanbul, 2. trening:

 

1. Jenson Button (McLaren Mercedes) 1:28,280

2. Mark Webber (Red Bull Renault) +0,098

3. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) +0,310

4. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +0,392

5. Fernando Alonso (Ferrari) +0,445

6. Nico Rosberg (Mercedes) +0,634

7. Michael Schumacher (Mercedes) +0,694

8. Robert Kubica (Renault) +0,945

10. Felipe Massa (Ferrari) +1,340

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.