Šport > Moto športi
101 ogledov

Sato zmagovalec dirke 500 milj Indianapolisa

takuma sato Epa
Nekdanji dirkač formule 1 je zmagovalec prestižne dirke Indy 500.

Japonski voznik Takuma Sato je dobil klasično avtomobilistično preizkušnjo 500 milj Indianapolisa, ki je bila zaradi koronavirusne pandemije namesto maja šele 23. avgusta. Za Sata je to druga krona po zmagi leta 2017. Nekdanji zvezdnik formule 1 Španec Fernando Alonso, ki se naslednjo sezono vrača k F1, je dirko brez gledalcev končal na 21. mestu.

Satov moštveni kolega Novozelandec Scott Dixon je sicer vodil več kot polovico že 104. izvedbe slovite dirke, a ga je 43-letni Sato prehitel po zadnjem postanku v boksih in trčenju, ki je dirkače prisililo v vožnjo za varnostnim vozilom.

Alonso, ki še zdaj upa na tako imenovano trojno krono v dirkaškem športu - zmago na dirki 24 ur Le Mansa, na klasični preizkušnji F1 v Monaku ter dirki 500 milj Indianapolisa -, ki jo je za zdaj osvojil le Graham Hill, je bil "le" 21., prihodnjo sezono pa se 39-letni Španec vrača v formulo 1.

takuma sato | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice