Šport > Moto športi
9 ogledov

Schumacher dobil novo priznanje

Schumacher se je sedemkrat veselil naslova svetovnega prvaka. Žurnal24 main
Sedemkratni svetovni prvak v Formuli 1, Nemec Michael Schumacher, še naprej prejema priznanja za minulo delo.

"Upokojenec“ je prejel nagrado asturijskega princa, kar je eno izmed najvišjih priznanj v Španiji. Osemintridesetletni Schumacher se je od dejavne dirkaške kariere poslovil lani, občasno pa še vedno pomaga svojemu nekdanjemu moštvu Ferrariju. Govori se celo, da naj bi se zopet zapodil na steze.

Nagrado, vredno 50.000 evrov, sta v minulih letih dobila tudi ameriški kolesarski zvezdnik Lance Armstrong in maroški tekač na srednje proge Hicham El Guerrouj, lani pa si jo je prislužila španska košarkarska reprezentanca.

Španski princ Felipe je sicer podpornik in pokrovitelj asturijske fundacije, ki vsako leto podeli osem nagrad, s katerimi zaznamujejo dosežke na različnih področjih – od športa do znanosti in književnosti.

Nemec je bil v svoji karieri sedemkrat svetovni prvak. Na posamičnih dirkah je zmagal 91-krat, na stopničkah pa je stal kar 143-krat. Dirko je 68-krat začel z najboljšega startnega položaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.