Šport > Moto športi
20 ogledov

Schumacher miri visoka pričakovanja

Schumacher VN Bahrajna Bahrajn Mercedes Manama tretji prosti trening ušesa uho EPA
Ekipa Mercedesa, v kateri nastopa Nemec Michael Schumacher, je na testiranjih v Mugellu naredila kar nekaj napredka. Toda sedemkratni svetovni prvak, ki na svoje prve stopničke po vrnitvi v karavano še čaka, opozarja, da ekipa ne sme podleči visokim pričakovanjem na prihajajoči dirki v Španiji.

Mercedes je dobre predstave kazal že na testiranjih pred sezono, ki so potekala v Barceloni, zato ga nekateri štejejo za resnega kandidata za zmago na naslednji dirki. Michael Schumacher nima velikih pričakovanj, vendar verjame, da bo ekipa, po zaslugi testiranj v Mugellu, v naslednjih tednih naredila velik korak naprej.

''Testiranja so bila pozitivna, ker smo se lahko osredotočili na razvoj tistih ciljev, ki smo si jih zadali. To nam bo dalo dobro osnovo za nadaljnji napredek, vendar ni nujno, da že na naslednji dirki,'' je ocenil Schumacher in dodal, da ekipa progo v Barceloni zelo dobro pozna, zato vedo, katere lastnosti jim niso naklonjene.

Moštveni kolega Nico Rosberg meni, da lahko Mercedes v Barcelono pride z nekaj več samozavesti, predvsem po zaslugi novih spoznanj, ki so jih zabeležili v Mugellu. ''Testiranja prejšnji teden so bila za nas zelo pozitivna in verjamem, da bomo v Barcelono prispeli z jasno sliko, kako delujejo gume in kako je treba nastaviti dirkalnik,'' je povedal Nemec. Rosberg, ki trenutno na lestvici zaseda šesto mesto, se zaveda, da ekipo čaka še veliko dela, ki ga sam označuje za velik izziv.

Komentarjev 1
  • supreme 16:38 04.maj 2012.

    kk so lohk bla testiranja prejšn tedn , če so se končala včeraj ? a ste imel ta članek pripravljen za nasljednj tedn ,ker namreč takrat je nasljednja dirka