Šport > Moto športi
105504 ogledov

"Kar slišimo o Schumacherju, je grozljivo"

michael schumacher Epa
O stanju Michaela Schumacherja še vedno ni znanega nič konkretnega, neuradne informacije pa dobivajo vse bolj negativen podton, kar zelo žalosti Michaelovega nekdanjega moštvenega kolega Johnnyja Herberta.

Legendarni nemški dirkač Michael Schumacher po besedah nekdanjega moštvenega kolega Johnnyja Herberta ni "niti blizu" človeku, kakršnega se vsi radi spominjamo. 

Herbert, ki si je sredi 90. let prejšnjega stoletja s Schumacherjem delil garažo v ekipi Bennetton, sicer ne razpolaga z 'insajderskimi' informacijami o stanju dirkaškega asa, temveč si je mnenje izoblikoval na podlagi vse bolj pesimističnih izjav bolje obveščenih virov.

Za eno takšnih je v nedavnem pogovoru za Blick poskrbel Schumacherjev dober prijatelj in novinar Roger Benoit, ki je v navezavi na 54-letnega Nemca dejal, da gre za "primer brez upanja".

Konkretneje o tem, ali gre zgolj za domnevo ali realen opis zdravstvenega stanja, Benoit ni želel govoriti.

"O Michaelu ni nikoli nobenih novic," je komentiral Herbert. "In vsi že vemo, da te novice niso vzpodbudne. Misel, da še vedno ni niti blizu Michaelu, ki se ga vsi spominjamo, je grozljiva. To je zares žalostno," je dodal nekdanji dirkač in občasni strokovni komentator televizijske mreže Sky Sports.

Johnny Herbert | Avtor: Profimedia Profimedia

Spregovoril je tudi o tem, kako je Michaelova tragična nesreča zaznamovala njegovega brata Ralfa, prav tako nekdanjega dirkača formule 1. "Ko je Ralf delal pri nemškem Sky Sportsu, sva se pogosto srečevala. Glede na to, kar se je zgodilo Michaelu, je moral Ralf veliko postoriti za družino. Postal je bolj zrel. Danes je povsem drugačen kot takrat, ko je še dirkal. Ralf je dober človek. Situacija z njegovim bratom ga je močno zaznamovala in spremenila v drugačnega človeka," je povedal 59-letni Herbert.

Britanec je za konec spregovoril še o tem, kako bi se Michael, znan kot eden najbolj brezkompromisnih dirkačev na stezi, znašel v vlogi strokovnega komentatorja. "Zelo bi bil zgovoren. Vedno je točno vedel, kaj lahko in česa ne smeš narediti. Znal je biti zelo neposreden in vsakemu povedati v obraz, če ga je polomil na stezi. Samo spomnite se incidenta z Davidom Coulthardom v Spaju. Mislim, da bi mu šlo zelo dobro."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Toma 12:19 16.september 2023.

    Ni grozljivo, ker ni kaj slišat.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:50 15.september 2023.

    Verjetno, če njegovo stanje ne bi bilo tako kot je, ne bi bilo vse zavito v tako skrivnost.

  • Ender3 19:50 15.september 2023.

    Takšnemu stanju rečemo vegetiranje. Predstavljajte si rastlino, ki prešivi le s tem, da jo zalivamo..Žalostna zgodba in stanje velikega športnika..