Šport > Moto športi
14 ogledov

Schumacher: "Pričakovali smo več"

Michael Schumacher namerava pogodbo z nemškim avtomobilskim gigantom oddelati do Žurnal24 main
"Ja, najbrž bi se moral strinjati s to oceno," na vprašanje, ali se strinja, da ima slab začetek sezone, odgovori Michael Schumacher, ki si je po najhitrejšem času na zadnjih testiranjih obetal mnogo več.

Tako pa je odstopil v Avstraliji in bil le deveti v Maleziji. "Jasno je, da smo imeli drugačna pričakovanja. Smo, kjer smo, a saj ni prvič, da ne gre vse po mojih željah. Je, kar je. Moramo iti naprej in čim prej odpraviti težave," je vidno razočaran na četrtkovi novinarski konferenci pred VN Kitajske, ki sledi že to nedeljo, razlagal zmagovalec 91 dirk Michael Schumacher. Zadnjo je osvojil prav v Šanghaju, in sicer leta 2006, ko je startal kot šesti in premagal tudi oba tisto sezono dominantna Renaulta. S tisto zmago je tudi zadnjič v karieri povedel v skupnem seštevku.

Veste, skrivnost formule 1 je v številnih majhnih detajlih. Bojim se, da mi vseh še nismo sestavili v delujočo celoto.
Michael Schumacher
Imajo potencial
Čeprav se je Mercedes izkazal tudi za dve sekundi na krog počasnejšega od Red Bulla in McLarna, v pomoč pa jim ni niti premično zadnje krilce, ki jim minilu vikend v Sepangu ni delovalo, pa Schumacher vztraja, da zmorejo mnogo več. "V dirkalniku je več potenciala, kot smo za zdaj pokazali. Veste, skrivnost formule 1 je v številnih majhnih detajlih. Bojim se, da mi vseh še nismo sestavili v delujočo celoto." Prepričan je, da jih bodo težave naredili še močnejše.

S kar tremi sekundami in pol zaostanka je bil na prvem treningu pred VN Kitajske Schumacher šele 18. Najhitrejši krog je odpeljal Sebastian Vettel (Red Bull). Več o dogajanju na petkovih treningih bomo zapisali v članku po koncu drugega treninga (ob 9.30).

"Od prejšnje do te VN ni bilo velika časa za delo na dirkalniku, a učimo se iz kroga v krog in zato grem v dirko vseeno odprtih rok. Sem poln pričakovanj, da bom lahko odpeljal boljšo dirko od uvodnih dveh," je sklenil tokrat redkobesedni sedemkratni svetovni prvak. Nič večji optimist za tretjo dirko sezone ni njegov ekipni kolega Nico Rosberg: "Nisem v skrbeh, a se zavedam, da se bomo zalo težko premaknili po lestvici navzgor. Iz dirkalnika ne moremo iztisniti maksimuma in na tem moramo delati. Presenečen sem nad našo formo, saj bi morali biti zelo močna ekipa, ki jo vodi Ross Brawn. Nimam razlage, zakaj je tako." Ko so ga vprašali o ciljih za tokratno dirko, ni dal odločnega odgovora, le da želi napredek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.