Šport > Moto športi
9 ogledov

Schumacher pripravljen zamenjati Masso

Žurnal24 main
Tiskovni predstavnik Ferrarija je potrdil, da je Michael Schumacher pripravljen na naslednji dirki v Valencii zamenjati poškodovanega Felipeja Masso. Čakajo ga resni treningi.

Čeprav je še v torek menedžer Willie Weber trdil, da se njegov varovanec Michael Schumacher ne bo vrnil v formulo 1, so se v ekipi Ferrarija vendarle obrnili nanj. Tiskovni predstavnik italijanske ekipe formule 1 je potrdil, da je nekdanji sedemkratni prvak pripravljen, da na naslednjih dirkah zamenja poškodovanega Felipeja Masso. Nemec bo takoj začel posebni program treninga. "Ferrari zaupa Michaelu Schumacherju. Felipeja Masso bi lahko nadomeščal, dokler ta ne bo nared za vrnitev. Michael je pokazal pripravljenost, da takoj začne posebne treninge. Ko jih bo opravil, bomo videli, ali je res sposoben nastopiti 23. avgusta v Valencii," je zapisano v Ferrarijevem sporočilu.

 
 

Odločili smo se, da se bom začel pripravljati, da zamenjam Felipeja.

Michael Schumacher

 
"Najbolj pomembno je, da bo s Felipejem vse v najlepšem redu. Želim mu vse dobro," je v prvi izjavi dejal Michael Schumacher. "Danes sem se sestal s Stefanom Domenicalijem in Luco di Montezemolom. Odločili smo se, da se bom začel pripravljati, da zamenjam Felipeja. Res je, da je poglavje formule 1 zame že končano, a res je tudi, da sem predan Ferrariju in tako ne morem prezreti zdajšnjega neprijetnega položaja. Sem pravi športnik in tako se bom resno lotil tega izziva."

 
 

Tistemu, ki bo na naslednji dirki v Valencii nadomestil Felipeja Masso, ne bo ime Michael Schumacher. V to nisem prepričan stoodstotno, temveč dvestoodstotno.

Willie Weber (včeraj)

 
Priljubljeni Schumi je v svoji karieri dosegel 91 zmag, 154-krat je stal na stopničkah in 68-krat startal s "pole positiona". Skupno je odvozil 250 dirk, prvič je svetovni prvak postal 30. avgusta 1992 v Spa Francorchampsu z Benetton Fordom. Kariero je sklenil leta 2006. Odtlej je nekajkrat sicer testiral s Ferrarijem, nazadnje aprila lani, kar pomeni, da letošnje različice ni preizkusil. Štiridesetletni nekdanji dirkač je letos aprila padel na motociklistični dirki, zaradi česar naj bi še naprej čutil bolečine v vratu. Njegova vrnitev je zagotovo velik riziko, saj bodo navijači od njega pričakovali izjemno veliko (pa tudi Michael sam), a je težko verjeti, da je sposoben konkurenčnega nastopa.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.